Kako na prirodan način povećati IQ

Kako na prirodan način povećati IQ

Kako na prirodan način povećati IQ
  • Objavljeno: Petak, 16.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Suprotno uvriježenome mišljenju, inteligencija nije nešto što je isključivo određeno rođenjem. Na rad i razvoj mozga se može utjecati tijekom cijeloga života. Znanstvenici su ustanovili da postoje načini pomoću kojih možete potpuno prirodno povećati kvocijent inteligencije.

Poboljšajte društveni život

Čovjek je društveno biće, što znači da mu je za zadovoljavajući život potrebna interakcija s drugim ljudima. Širenjem društvenog kruga ćete postajati sve sretniji. Kako ćete vi postajati sretniji, tako će rasti i vaš kvocijent inteligencije.

Saznajte kako možete povećati emocionalnu inteligenciju!

Redovito vježbajte

Fizičko zdravlje uvelike određuje psihičko zdravlje. Fizička aktivnost utječe na rad krvnih žila unutar mozga, povećava dotok hranjivih tvari u mozak, što je iznimno važno za pravilno funkcioniranje mozga.

Naučite kako trebate učiti

Učenje nije pasivno ponavljanje velikog broja informacija, već aktivno primjenjivanje usvojenih informacija u svakodnevici. Naučite kako učiti svaki dan i, što je još važnije, učite kroz cijeli život jer jedino neprestanim učenjem mozak ostaje u dobroj formi.

Saznaje kako zaštititi mozak od starenja!

Istražujte svijet

Mozak zahtijeva stimulaciju. Nažalost, veliki broj ljudi postane nezainteresirano za događanja oko sebe i na taj način ograničavaju svoj rast i napredak. Upoznajte nove ljude, istražujte nova mjesta, sudjelujte u razgovorima o novim temama i pronađite nove hobije.

Naspavajte se

San je osnovna biološka potreba. San je ono što nam daje energiju i omogućava nesmetano funkcioniranje svake stanice u tijelu. Svaka osoba bi trebala spavati oko 8 sati dnevno.

Pripazite na prehranu

Najvažnije pravilo je da nikada ne preskačete doručak. Nakon 8 sati sna vašem mozgu su potrebne hranjive tvari kako bi mogao normalno funkcionirati. Smanjite unos zasićenih masnih kiselina i rafiniranog šećera.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti