Kako potajno otići na razgovor za novi posao?

Kako potajno otići na razgovor za novi posao?

Kako potajno otići na razgovor za novi posao?
  • Objavljeno: Srijeda, 19.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste u potrazi za boljim uvjetima i želite napustiti trenutni posao, a nemate otvoren odnos sa sadašnjim šefom, morat ćete svoju potragu držati u tajnosti. Dok ne budete spremni suočiti se s trenutnim šefom i upoznati ga s vašim namjerama, pročitajte pet načina kako potajno osigurati novi posao.

1. Dolazite na posao uobičajeno odjeveni

Kroz neko vrijeme, vaše kolege su primijetile kako se oblačite i koji je vaš stil. Ako se odjednom pojavite u sakou ili suknji, kolege i nadređeni bi mogli posumnjati. Prije i nakon intervjua, svakako promijenite odjeću.

Otkrijte 5 znakova da vas posao ubija!

2. Isključite obavijesti s LinkedIna

U potrazi za novim poslom, zasigurno ćete promijeniti ili povećati opis posla i mjerljive podatke. Ukoliko se to i dogodi, isključite opciju koja obavještava vaše prijatelje da ste promijenili nešto u profilu

3. Nemojte pisati životopis na poslu

Izbjegavajte pisanje ili printanje životopisa na trenutnom radnom mjestu. U protivnom, ovo može biti idealna prilika da vas uhvate kako nešto skrivate.

Saznajte kako zavoljeti svoj posao?

4. Ne šaljite kontakt i ne komunicirajte s poslovnog maila

Sve aktivnosti vezane za, potencijalno, novog poslodavca, obavljajte putem privatnog telefona i maila.

5. Tražite bolovanje

Inače ne preporučamo obmane u bilo kojem obliku, ali ovaj put je priča malo drugačija. Nekoliko dana prije razgovora za novi posao, požalite se da vas nešto boli ili lažirajte simptome. Na dan razgovora tražite bolovanje i odradite intervju u miru. Imajte na umu da drugi krug razgovora može biti za nekoliko dana, stoga nemojte naglo „ozdraviti“ .

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti