Kako se on osjeća kada ne postignete orgazam?

Kako se on osjeća kada ne postignete orgazam?

Kako se on osjeća kada ne postignete orgazam?
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarcima orgazmi partnerica znače više nego što mislite. Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Sex Research, otkriva da se muškarci osjećaju nesposobno kada žena ne postigne orgazam.

Znanstvenici su proučavali grupu od 45 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja o važnosti postizanja orgazma tijekom seksa. Rezultat koji vas neće iznenaditi jest taj da je muškarcima postizanje vlastitog orgazma ključno za uživanje u seksu.

Istražite 10 mitova o orgazmu!

No, muškarci su također izjavili da je orgazam žene iskustvo koje ih najviše zadovoljava tijekom seksa i da su pod stresom kada žena ne postigne orgazam, naročito ako su u vezi.

Muškarci smatraju da je njihova odgovornost zadovoljiti ženu. Ako do toga ne dođe, oni u pitanje dovode svoje seksualne sposobnosti.

Muškarci, koji su sudjelovali u istraživanju, su studenti, ali prof. Claire Salisbury ističe da muškarci u srednjoj dobi vjerojatno imaju drugačije razmišljanje o postizanju orgazma.

Ona smatra da muškarci u srednjoj dobi vjerojatno imaju i kvalitetniju seksualnu komunikaciju s partnerom i da su njihova očekivanja prema seksu i postizanju orgazma u većoj mjeri realna.

Provjerite iznenađujuće činjenice o orgazmu!

Iako neke žene postizanje orgazma smatraju jako važnim, većina žena u ovom istraživanju je rekla da zadovoljstvo seksom ne ovisi o samom orgazmu.

Jedina stvar koju nikada ne biste trebali raditi je odglumiti orgazam jer ćete na taj način pogoršati komunikaciju, što definitivno neće poboljšati seks.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti