Kako spriječiti infekcije urinarnog trakta?

Kako spriječiti infekcije urinarnog trakta?

Kako spriječiti infekcije urinarnog trakta?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Infekcije urinarnog trakta mogu nastati kada u uretru uđe bakterija ili kada razina već postojećih bakterija u mjehuru postane previše visoka.

Većina slučajeva infekcije urinarnog trakta se događa kada razina bakterija u mjehuru postane previše visoka. Postoje određeni koraci koji vam mogu pomoći u prevenciji infekcije urinarnog trakta.

Povećajte unos vode

Povećanje unosa vode znači da ćete trebati češće mokriti, što će vam pomoći u uklanjanju bakterija iz urinarnog trakta, a također će smanjiti koncentraciju bakterija u mokraći. Liječnici preporučuju da dnevno pijete 6 do 8 šalica vode.

Mokrite nakon spolnog odnosa

Mokrenjem nakon spolnog odnosa ćete isprati sve bakterije koje su ušle u vaš mokraćni sustav tijekom spolnog odnosa. Čak i ako nemate potrebu za mokrenjem, pokušajte jer veliki broj ljudi ni ne osjeća potrebu za mokrenjem, bez obzira na to što je njihov mjehur pun.

Nemojte suzdržavati mokrenje

Što duže mokraća stoji u vašem mjehuru, to ona postaje mutnija i nakon nekog vremena postaje savršeno okruženje za razvijanje infekcija. Stručnjaci preporučuju da mokrite barem svakih 4 do 6 sati, a još češće ako ste skloni infekcijama urinarnog trakta.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti