Ovo će vas spasiti od infekcija mokraćnog sustava!

Ovo će vas spasiti od infekcija mokraćnog sustava!

Ovo će vas spasiti od infekcija mokraćnog sustava!
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Infekcija mokraćnog sustava spada u najčešće tipove bakterijskih infekcija.

Tijekom života, većina žena doživi barem jednu infekciju urinarnog trakta, koju često prati neugoda, bol i peckanje.

Srećom, postoji mnogo načina na koje se može spriječiti da uopće dođe do infekcije mokraćnog sustava, a poduzimanje mjera opreza kako bi se izbjegle infekcije uvijek je poželjno, čak i ako niste skloni ponavljajućim upalama.

Evo kako spriječiti mokraćne infekcije:

Ne zadržavajte urin. Potpuno ispraznite svoj mjehur otprilike svaka dva do tri sata kako biste izbacili bakterije iz mokraćnog sustava prije nego što infekcija uspije započeti. Ne zadržavajte svoj urin do točke kada se mjehur može napipati jer što duže urin stoji u mjehuru, to će se više bakterija razmnožiti.

Mokrite nakon spolnog odnosa. Vaginalni seks može uvesti bakterije iz genitalnog područja i anusa u mjehur te prenijeti bakterije s jedne osobe na drugu. Uriniranje nakon spolnog odnosa prazni vaš mokraćni sustav i smanjuje rizik da se bakterije množe i uzrokuju infekciju. Isto tako, preporučuje se i da nakon spolnog odnosa popijete barem čašu vode kako bi što prije izbacili bakterije iz mokraćnog sustava.

Pijte puno tekućine. Potrošnja tekućine, osobito vode, pomaže u razrjeđivanju urina i potiče češće mokrenje, što izbacuje bakterije iz vašeg urinarnog trakta. Štoviše, povećanje unosa vode može prepoloviti šansu da dođe do razvoja infekcije mokraćnog sustava.

Očistite genitalno područje. Redovito čišćenje može umanjiti prisutnost bakterija, čime se smanjuje i mogućnost širenja bakterija u mokraćnom mjehuru. Osim redovitog čišćenja, svakako se preporučuje i čišćenje prije i poslije seksa kako bi se smanjile šanse za infekciju.

Pčelinji proizvodi i apiterapija mogu pomoći u borbi protiv mokraćnih infekcija. Uro tinktura ‘Radovana Petrovića’ se sastoji od propolisa, koji djeluje kao prirodni antibiotik, te tinkture zlatnice i koprive, što direktno i indirektno stimulira naš imunološki sustav. Osim spriječavanja bakterijske upale, Uro tinktura rješava upalu bubrega i mokraćnog mjehura, upalu jajnika i jajovoda, loš PAPA nalaz, prostatitis i sl.

  • Propolis je prirodni antibiotik najšireg spektra i odličan antiseptik. Obnavlja oštećenu sluznicu i regulira pH te ima dokazano antibakterijsko, antivirusno i antitumorsko djelovanje.
  • Kopriva je izvanredan diuretik bogat kalijem, potiče eliminaciju vode iz organizma što je čini korisnom i kod problema urinarnog trakta, infekcija bubrega i mokraćnog mjehura te kamenaca. Zbog obilja željeza otklanja osjećaj umora, ali i pridonosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca što olakšava opskrbu tijela kisikom i otklanja slabokrvnost.
  • U sastavu tinkture je i biljka zlatnica koja se smatra najjačim biljnim diuretikom. Učinkovita je kod upala bubrega i mokraćnih putova, te kod tegoba s bubrezima, prostatom i otežanim mokrenjem.

Izbjegavajte proizvode koji nadražuju mokraćnu cijev. Kreme, gelovi i razni drugi pripravci za intimnu njegu kao i prašci, soli i ulja za vruću kupku mogu iziritirati mokraćnu cijev i vaginu, povećavajući vjerojatnost od zaraze. Neki proizvodi čak mogu promijeniti vašu vaginalnu floru i u konačnici dovesti do infekcije mokraćnog sustava.

Koristite lubrikante. Trenje tijekom odnosa ponekad može nadražiti mjehur i unijeti bakterije koje uzrokuju infekcije mokraćnog sustava. Ako imate problema s vlažnosti, koristite male količine lubrikanta na bazi vode kako biste smanjiti trenje i rizik od infekcije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije