5 jednostavnih koraka za savršeno pečene kestene iz pećnice

5 jednostavnih koraka za savršeno pečene kestene iz pećnice

5 jednostavnih koraka za savršeno pečene kestene iz pećnice
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kategorija: Zanimljivosti

Ljubitelji kestena jedva su dočekali sezonu ovog jesenskog ploda. Osim što su bogatog okusa, kesteni obiluju vlaknima, vitaminima i dobar su izvor antioksidansa. Smanjuju rizik od kardiovaskularnih problema, poput srčanih bolesti i moždanog udara te mogu poboljšati vašu probavu i uravnotežiti šećer u krvi.

Kuhani ili pečeni, kesteni su uvijek prefini, a ako nemate posebnu tavu za kestene evo na koji način ih možete pripremiti u pećnici. Potrebno vam je samo 20 minuta i 5 jednostavnih koraka.

Kako odabrati kestene za pečenje?

Odaberite najbolje plodove. Prilikom kupnje obratite pozornost na ljuske, izbjegavajte one koji su s rupicama jer su u takvima vjerojatno crvići. Birajte krupnije, one koji su tvrdi i glatki.

Neki ih kuhaju prije nego ih peku u pećnici, dok drugi samo zarežu kestene prije pečenja.

Kako peći kestene?

1. Zagrijte pećnicu na 220°. Vruća pećnica omogućuje da se kesten odvoji od svoje ljuske. Imajte na umu da se moraju peći u sredini pećnice.

2. Položite kestene na dasku za rezanje. Nožem zarežite koru kestena cijelom njegovom dužinom. Tako omogućujete da iz njih izađe para tijekom procesa pečenja, rez će omogućiti da ne eksplodiraju i da ih lakše ogulite nakon pečenja.

Obavezno čvrsto držite kesten na dasci za rezanje i pazite da se ne porežete jer je vanjska ljuska kestena vrlo skliska.

3. Kuhajte kestene. Kratkim kuhanjem stvorit ćete savršeno okruženje za stvaranje pare koja je potrebna za njihovu pripremu u pećnici. Stavite kestene u lonac hladne vode, a nakon što voda zakuha stavite ih u plitku posudu za pečenje.

4. Pečenje kestena u pećnici. Provjerite da su kesteni na posudi za pečenje okrenuti ravnom stranom prema dolje, a izrezana strana prema gore. Pecite ih na 220 stupnjeva 20 do 25 minuta. Vrijeme može varirati ovisno o veličini kestena. Gotovi su kada se ljuska počne odvajati od mesa kestena.

5. Zamotajte ih. Nakon što ste dobili savršeno pečene kestene, izvadite ih i zamotajte u kuhinjsku krpu. Ostavite ih zamotane 10 - 15 minuta i nakon toga poslužite.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti