RECEPT: Izbijelite zube uz ovaj začin!

RECEPT: Izbijelite zube uz ovaj začin!

RECEPT: Izbijelite zube uz ovaj začin!
  • Objavljeno: Subota, 05.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Police trgovina prepune su pripravaka za izbjeljivanje, no prirodna bjelina zuba može se postići jednostavno i lako, korištenjem proizvoda iz vaše kuhinje.

Stručnjaci tvrde da kratkoročni učinci zapravo nisu vrijedni posljedica koje na zube ostavljaju kemijski nabijene paste. Priroda nam pruža sredstva koja ne sadrže umjetne kemijske spojeve pa se mogu koristiti svakog dana bez straha.

Izbjeljivanje zubi nije iznimka, a najnoviji sastojak za vraćanje prirodne bjeline je poznati začin pod nazivom kurkuma.

Kurkuma je popularna biljka, poznata kao žuti začin koji se obično nalazi u curryju, senfu i raznim sirevima. Ima bogat i intenzivan okus zbog čega se redovito koristi u kuhanju, a može začiniti razne vrste jela.

Ovo morate znati ako razmišljate o izbjeljivanju zubi!

Kurkuma se ne koristi samo kao začin za hranu, ona služi kao pomoć za brojne zdravstvene probleme uključujući artritis, glavobolju, obilne plinove, upalne kožne bolesti i bolove u ustima.

Ovaj recept služi kao jeftina, pristupačna i prirodna alternativa skupim setovima za izbjeljivanje koje nalazite u ljekarnama i trgovinama.

Za smjesu je potrebno: žlica kokosovog ulja, nekoliko kapi paprene metvice (peperminta) i dvije žličice kurkume. Sastojke dobro izmiješajte, stavite na četkicu i perite zube 2-3 minute uz pravilno četkanje.

Saznajte koje namirnice ostavljaju mrlje na zubima!

Sastojke vjerojatno već imate u kuhinjskom ormariću, tako da nemate razlog da ne pokušate. Jedini nedostatak je što će vam smjesa obojiti zubnu četkicu u žuto!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti