Udruga “Sve za nju”: Kampanja protiv raka dojke

Udruga “Sve za nju”: Kampanja protiv raka dojke

Udruga “Sve za nju”: Kampanja protiv raka dojke
  • Objavljeno: Petak, 02.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

“Spriječimo, liječimo, podržimo – pridruži se” – glavna je poruka kampanje koju je u četvrtak, na početku Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke, najavila udruga “Sve za nju”, koja od osnutka 2008. djeluje u prevenciji raka dojke i pruža psihosocijalnu skrb za oboljele žene i članove njihovih obitelji u Centru za psihološku pomoć.

Smanjenje smrtnosti od raka dojke moguće je samo uz kvalitetnu prevenciju i učinkovito i pravodobno liječenje, poručuju iz udruge. Saznajte kako smanjiti rizik od nastanka raka dojke!

Po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, lani je od raka dojke oboljelo oko 2500 osoba, a umrlo preko 1000 osoba.

Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Zajedno to možemo promijeniti razvijanjem zdravijih stilova života, redovitim kontrolama i osiguravanjem kvalitetnog i pravodobnog liječenja. Pružanje psihosocijalne skrbi i podrške oboljelima i obiteljima važan je dio procesa liječenja i rehabilitacije, ističe “Sve za nju”.

U povodu Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke, Zagrebom će, treću godinu zaredom, tijekom listopada prometovati “Tramvaj s porukom”, koji će pozivati građane na brigu o zdravlju, a posebno zdravlju dojki.

“Smatramo da nam je dužnost stalno osvještavati i upozoravati žene na važnost primarne i sekundarne prevencije, kako bismo povećali i svijest i odaziv na preventivne preglede, jer je rano otkrivanje raka ključno je za uspješno liječenje”, istaknula je predsjednica udruge Almenka Balenović.

Tijekom kampanje organizirat će različite aktivnosti za javnost i svoje korisnice, a središnji događaj bit će 24. listopada na Cvjetnom trgu.

Tramvaj s porukom realiziran je u suradnji sa ZET-om i Zagrebom, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je da će Grad i dalje podupirati borbu protiv te opake bolesti. Program preventivne mobilne mamografije već osam godina Zagrepčankama nudi besplatne preglede, a izdvojena su sredstva za nabavu novog mamografa tijekom iduće godine. Otkrijte koji su simptomi raka dojke.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti