Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Udruga “Sve za nju”: Kampanja protiv raka dojke

Udruga “Sve za nju”: Kampanja protiv raka dojke

Udruga “Sve za nju”: Kampanja protiv raka dojke
  • Objavljeno: Petak, 02.10.2015.
  • Broj pregleda: 36
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

“Spriječimo, liječimo, podržimo – pridruži se” – glavna je poruka kampanje koju je u četvrtak, na početku Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke, najavila udruga “Sve za nju”, koja od osnutka 2008. djeluje u prevenciji raka dojke i pruža psihosocijalnu skrb za oboljele žene i članove njihovih obitelji u Centru za psihološku pomoć.

Smanjenje smrtnosti od raka dojke moguće je samo uz kvalitetnu prevenciju i učinkovito i pravodobno liječenje, poručuju iz udruge. Saznajte kako smanjiti rizik od nastanka raka dojke!

Po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, lani je od raka dojke oboljelo oko 2500 osoba, a umrlo preko 1000 osoba.

Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Zajedno to možemo promijeniti razvijanjem zdravijih stilova života, redovitim kontrolama i osiguravanjem kvalitetnog i pravodobnog liječenja. Pružanje psihosocijalne skrbi i podrške oboljelima i obiteljima važan je dio procesa liječenja i rehabilitacije, ističe “Sve za nju”.

U povodu Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke, Zagrebom će, treću godinu zaredom, tijekom listopada prometovati “Tramvaj s porukom”, koji će pozivati građane na brigu o zdravlju, a posebno zdravlju dojki.

“Smatramo da nam je dužnost stalno osvještavati i upozoravati žene na važnost primarne i sekundarne prevencije, kako bismo povećali i svijest i odaziv na preventivne preglede, jer je rano otkrivanje raka ključno je za uspješno liječenje”, istaknula je predsjednica udruge Almenka Balenović.

Tijekom kampanje organizirat će različite aktivnosti za javnost i svoje korisnice, a središnji događaj bit će 24. listopada na Cvjetnom trgu.

Tramvaj s porukom realiziran je u suradnji sa ZET-om i Zagrebom, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je da će Grad i dalje podupirati borbu protiv te opake bolesti. Program preventivne mobilne mamografije već osam godina Zagrepčankama nudi besplatne preglede, a izdvojena su sredstva za nabavu novog mamografa tijekom iduće godine. Otkrijte koji su simptomi raka dojke.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti