Koliko kalorija unesete tijekom jednog izlaska?

Koliko kalorija unesete tijekom jednog izlaska?

Koliko kalorija unesete tijekom jednog izlaska?
  • Objavljeno: Subota, 31.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Posljednje istraživanje će vas sigurno potaknuti da smanjite unos alkohola tijekom sljedećeg izlaska. Istraživanje je pokazalo da se u danu, kada je uobičajen izlazak u pitanju, unese čak 6300 kalorija više nego inače.

U istraživanju znanstvenika iz Velike Britanije su sudjelovalo 2042 osobe. Znanstvenici su pratili njihove prehrambene navike, učestalost konzumiranja alkohola i prosječnu količinu alkohola koju unesu tijekom jednog izlaska.

Otkrili su da su sudionici na dan izlaska unijeli čak 6300 kalorija više, u odnosu na ostale dane u tjednu. Oko 1476 kalorija su unijeli putem alkohola, a čak 2829 kalorija putem hrane koju su konzumirali uz alkohol.

No, znanstvenici ističu da se posljedice ispijanja alkohola osjećaju i dan poslije. Naime, idući dan su unijeli čak 2051 kaloriju više od uobičajenog. To znači da su se udebljali za otprilike 1 kilogram tijekom samo 2 dana, i to isključivo zbog izlaska tijekom kojeg su prekomjerno konzumirali alkohol.

Znanstvenici ističu da alkohol sam po sebi ne predstavlja veliki problem kada su u pitanju kalorije. No, alkoholna pića se često konzumiraju uz sokove i pospješuju apetit, zbog čega se poveća i unos hrane, koja je najčešće nezdrava i kalorična.

Čak i jako malo alkohola je kod sudionika povećalo žudnju za nezdravom i brzom hranom, a samo 3 alkoholna pića narušavaju proizvodnju hormona sitosti, leptina, za čak 30%, prenosi Prevention.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti