Kreme protiv bora su gubitak novca

Kreme protiv bora su gubitak novca

Kreme protiv bora su gubitak novca
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.01.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Korištenje krema za bore kako bi dobili glatku i meku kožu, uopće ne funkcionira, već samo utječe na vaš džep.

Znanstvenici objašnjavaju kako su molekule kolagena u takvim kremama toliko velike da njih vrlo malo uopće uspije proći kroz kožu.

Provjerite što bore na licu otkrivaju o vašem zdravlju!

Kao rezultat toga, one ostaju na površini lica dok se ne isperu ili istrljaju s nečim. Drugim riječima, novac potrošen na ovakve proizvode je sasvim doslovno bačen u vodu.

Svi znamo što tvrde većina tvrtki koje se bave ovakvim proizvodima za uljepšavanje, no znanstvenici osporavaju takve tvrdnje, objašnjavajući kako su molekule kolagena koje se koriste ipak prevelike da bi uopće mogle prodrijeti vanjsku površinu kože.

„Ideja koja se pokušava stvoriti od strane većine ovakvih proizvoda, je kako kolagen može probiti vaše gornje slojeve kože i pojačati dozu našeg vlastitog prirodnog kolagena."

„Ali ovo je stvarno smiješno," Daily Mail navodi Richarda Guya, profesora farmaceutske znanosti na Sveučilištu u Bathu.

„Jednostavna je činjenica kako je kolagen ogromna molekula, a naša koža je „dizajnirana" kako bi zadržala takve tvari izvan nje."

Pripremite smoothie za lijepu i sjajnu kožu!

Dr. Blanca Sengerova, biokemičarka s Oxfordskog sveučilišta koja radi na kemiji velikih molekula dodaje: „Stvarno me frustrira kada vidim reklame za kreme protiv bora koje sadrže kolagen."

„Iako je kolagen strukturno važan za integritet naše kože, njena molekula je prevelika kako bi prošla kroz barijeru koju je postavila koža."

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti