Kurkuma popravlja pamćenje za već sat vremena

Kurkuma popravlja pamćenje za već sat vremena

Kurkuma popravlja pamćenje za već sat vremena
  • Objavljeno: Srijeda, 11.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Australije otkriva da kurkuma ima odlično djelovanje na pamćenje i da ga može pospješiti već za sat vremena. Aktivni sastojak kurkume, poznat i kao kurkumin, ima odlično djelovanje na zdravlje mozga i kognitivne funkcije.

U istraživanju je sudjelovalo 60 zdravih odraslih osoba srednje životne dobi. Oni su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama. Sudionici su trebali uzeti suplement kurkumina, a znanstvenici su njihovo pamćenje testirali prije i poslije uzimanja kurkumina.

Isprobajte čaj od kurkume, limuna i đumbira za detoksikaciju jetre!

Rezultati su pokazali da kurkumin popravlja pamćenje već nakon jednog sata. Naime, kognitivne funkcije sudionika su bile znatno bolje, njihova cirkulacija krvi je bila bolja i rjeđe su osjećali nagle promjene raspoloženja.

Čak i sudionici, koji su patili od Alzheimerove bolesti, anksioznosti, demencije, razdražljivosti i apatije, su osjećali pozitivne promjene nakon uzimanja suplementa kurkumina.

Sudionici u istraživanju su uzimali oko 700 miligrama kurkumina dnevno u razdoblju od 12 tjedana. Stručnjaci ističu da se, prije početka uzimanja kurkumina, svakako trebate posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Provjerite zašto trebate jesti kurkumu svaki dan!

Prethodna istraživanja su pokazala da osobe, koje redovito konzumiraju kurkumin, već nakon nekoliko mjeseci osjećaju pozitivne promjene s njihovim zdravljem. Samo godina dana redovitog uzimanja kurkumina je dovoljna da se značajno smanji rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti