Kurkuma popravlja pamćenje za već sat vremena

Kurkuma popravlja pamćenje za već sat vremena

Kurkuma popravlja pamćenje za već sat vremena
  • Objavljeno: Srijeda, 11.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Australije otkriva da kurkuma ima odlično djelovanje na pamćenje i da ga može pospješiti već za sat vremena. Aktivni sastojak kurkume, poznat i kao kurkumin, ima odlično djelovanje na zdravlje mozga i kognitivne funkcije.

U istraživanju je sudjelovalo 60 zdravih odraslih osoba srednje životne dobi. Oni su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama. Sudionici su trebali uzeti suplement kurkumina, a znanstvenici su njihovo pamćenje testirali prije i poslije uzimanja kurkumina.

Isprobajte čaj od kurkume, limuna i đumbira za detoksikaciju jetre!

Rezultati su pokazali da kurkumin popravlja pamćenje već nakon jednog sata. Naime, kognitivne funkcije sudionika su bile znatno bolje, njihova cirkulacija krvi je bila bolja i rjeđe su osjećali nagle promjene raspoloženja.

Čak i sudionici, koji su patili od Alzheimerove bolesti, anksioznosti, demencije, razdražljivosti i apatije, su osjećali pozitivne promjene nakon uzimanja suplementa kurkumina.

Sudionici u istraživanju su uzimali oko 700 miligrama kurkumina dnevno u razdoblju od 12 tjedana. Stručnjaci ističu da se, prije početka uzimanja kurkumina, svakako trebate posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Provjerite zašto trebate jesti kurkumu svaki dan!

Prethodna istraživanja su pokazala da osobe, koje redovito konzumiraju kurkumin, već nakon nekoliko mjeseci osjećaju pozitivne promjene s njihovim zdravljem. Samo godina dana redovitog uzimanja kurkumina je dovoljna da se značajno smanji rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti