Rak gušterače

Rak gušterače

Rak gušterače
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Rak gušterače se počinje stvarati u tkivu gušterače. Gušterača otpušta enzime koji doprinose radu probavnog sustava i hormone koji sudjeluju u regulaciji rada metabolizma. Rak gušterače često ima lošu prognozu, čak i kada se dijagnosticira rano.
Kategorija: Maligne bolesti

Definicija raka gušterače

Rak gušterače se počinje stvarati u tkivu gušterače. Gušterača otpušta enzime koji doprinose radu probavnog sustava i hormone koji sudjeluju u regulaciji rada metabolizma.

Rak gušterače često ima lošu prognozu, čak i kada se dijagnosticira rano. Obično se brzo širi i rijetko se otkrije u ranoj fazi, zbog čega je to jedan od najsmrtonosnijih tipova raka. Simptomi raka gušterače se obično počnu javljati tek onda kada je rak uznapredovao i kirurško uklanjanje više nije moguće.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!