Mrkve sadrže važan antikancerogeni sastojak

Mrkve sadrže važan antikancerogeni sastojak

Mrkve sadrže važan antikancerogeni sastojak
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.06.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema rezultatima jednog istraživanja, kuhanje cijelih komada mrkve povećava njezina antikancerogena svojstva i to za čak 25 posto.

Kako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Newcastleu, takav način pripreme im i osjetno poboljšava okus jer se zadrži više šećera.

Ako se mrkve prije kuhanja sasjeckaju, većina dragocjenih nutrijenata jednostavno iscuri u vodu u kojoj se pripremaju. Ali ako se u lonac ubace cijele, te se narežu poslije kuhanja, dragocjeni sastojci će biti sačuvani.

Znanstvenici su još prije četiri godine otkrili kako mrkve sadrže sastojak zvan falkarinol koji posjeduje antikancerogena svojstva, te ima mnoge blagotvorne učinke na ljudski organizam.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti