Muškarci glume orgazam?

Muškarci glume orgazam?

Muškarci glume orgazam?
  • Objavljeno: Utorak, 16.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Već duže vrijeme je poznato da postoji veliki broj žena koje glume orgazam, ali novo istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Harvard pokazuje da muškarci također povremeno odglume orgazam.

Muškarci, koji glume orgazam, su u pravilu u sretnim i zadovoljavajućim vezama, a glume ga isključivo iz razloga da ne povrijede osjećaje partnerice.

Iako zvuči fizički nemoguće i nevjerojatno, trebate znati da muškarci mogu odglumiti orgazam i da su u tome vješti kao i žene.

U istraživanju su sudjelovali muškarci i žene koji su ispunjavali anketu koja je sadržavala pitanja o njihovom seksualnom životu, a jedno od pitanja je bilo osjećaju li pritisak tijekom seksa zato što znaju da partner očekuje da druga strana doživi orgazam.

Iako u manjem postotku u odnosu na žene, muškarci također s vremena na vrijeme odglume orgazam kako ne bi povrijedili osjećaje partnerice ili uzrokovali osjećaj manjka samopouzdanja.

Prije malo više od 50 godina, žene su u seksu uživale znatno manje nego danas. Seks je bio nešto što su doživljavale kao obavezu prema partneru, zbog čega je došlo do toga da su počele glumiti uživanje u seksu i doživljavanje orgazma.

Stručnjaci ističu da je zadovoljavajući seks odraz kvalitetne veze. Ako bilo što muči vas ili vašeg partnera, trebate to riješiti. O seksu trebate pričati otvoreno kako se ne biste osjećali ugroženo.

Također trebate znati da orgazam nije jedini pokazatelj uživanja u seksu. Naime, jednim istraživanjem se pokazalo da žene uživaju u seksu čak i kada ne dožive orgazam, stoga nema potrebe da budete pod pritiskom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti