Muškatni oraščić popravlja raspoloženje

Muškatni oraščić popravlja raspoloženje

Muškatni oraščić popravlja raspoloženje
  • Objavljeno: Utorak, 16.12.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema novom istraživanju američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Avicenna Journal of Phytomedicine, muškatni oraščić je jedan od začina kojeg biste svakako trebali koristiti tijekom pripreme blagdanskih jela jer može popraviti vaše raspoloženje.

Znanstvenici su otkrili da muškatni oraščić ima djelovanje slično antidepresivima, zbog čega se može koristiti za ublažavanje simptoma depresije, ali i prevenciju naglih promjena raspoloženja.

Pripremite juhu od brokule i muškatnog oraščića za brži metabolizam!

U istraživanju se pokazalo da muškatni oraščić popravlja sposobnost tijelu da se obrani od stresne situacije. Znanstvenici vjeruju da muškatni oraščić djeluje kao prirodni antioksidant i na taj način smanjuje razinu slobodnih radikala.

Antioksidacijsko djelovanje muškatnog oraščića će vam pomoći u regulaciji razine hormona u mozgu, poznatih i kao neurotransmitera, i to na isti način kao i antidepresivi.

Muškatni oraščić je bolji od antidepresiva jer neće uzrokovati štetne nuspojave, kao što su glavobolja, povraćanje, mučnina, zatvor, manjak apetita, naglo debljanje ili mršavljenje, pojačano znojenje i bolove u grudima.

Pripremite quinou sa suhim šljivama i muškatnim oraščićem!

Postoje različiti načini da uvedete muškatni oraščić u svakodnevnu prehranu. Dovoljno je da pojedete 1 žličicu muškatnog oraščića dnevno. Ne postoje dokazi koji upućuju na intoksikaciju muškatnim oraščićem, ali nemojte pretjerivati s njegovim unosom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti