Najbolji je fitness uspinjanje stepenicama

Najbolji je fitness uspinjanje stepenicama

Najbolji je fitness uspinjanje stepenicama
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.09.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zabranimo li si korištenje liftova i pokretnih stepenica, bit ćemo zdraviji i u boljoj formi, a možemo si i produljiti život.

Odabir stepenica umjesto lifta, čini se, pravilan je odabir jer znanstvenici tvrde kako upravo on može spasiti naš život, piše DailyMail.

Zabranimo li sami sebi korištenje liftova i pokretnih stepenica, stručnjaci nam obećavaju, imat ćemo niži krvni tlak, bit ćemo u boljoj tjelesnoj formi i imati manje masnoća u tijelu. Sve to smanjuje vjerojatnost od prerane smrti za čak 15%.

Znanstvenici su do ovih zaključaka došli nakon eksperimenta na 77 osoba koje su živjele izrazito "sjedilačkim" načinom života. Nakon što im je provedena inicijalna analiza zdravstvenog stanja, trebali su u periodu od 12 tjedana do kata na kojem rade odlaziti pješice, odnosno penjati se stepenicama.

Nakon tri mjeseca ispitanicama se povećala količina kisika koju tijelo koristi za čak 8.6%, izgubili su masno tkivo oko struka, snizio im se krvni tlak i razina lošeg kolesterola. Stoga, tragate li za načinom poboljšanja svog životnog stila i ulaska u formu, zaboravite na lift i sprijateljite se sa stepeništem.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti