Namirnice koje pobjeđuju proljetni umor

Namirnice koje pobjeđuju proljetni umor

Namirnice koje pobjeđuju proljetni umor
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

U trenucima kada vam razina energije dramatično počinje padati, koncentracija postaje sve slabija i počinjete se osjećati tjeskobno bi bilo dobro da posegnete za jednom od namirnica koje vaš problem mogu riješiti u vrlo kratkom razdoblju.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima brojne prednosti za zdravlje. Odličan je izvor vitamina i antioksidanta. Popravlja raspoloženje i koncentraciju, a smanjuje razinu stresa.

Pšenična trava

Odličan je izvor vitamina B kompleksa, željeza i magnezija. Istraživanja su pokazala da pšenična trava može smanjiti rizik od nastanka anemije, pospješiti cirkulaciju krvi i smanjiti rizik od nastanka kronične upale.

Banane

Odličan su izvor elektrolita, vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina. Za banane je poznato da u vrlo kratkom vremenskom razdoblju podižu razinu energije.

Voda

Dehidracija je jedan od vodećih uzročnika kroničnog umora. U trenucima kada osjećate da vaša koncentracija i razina energije počinju padati, popijte čašu vode.

Jogurt

Probavne smetnje mogu uzrokovati probleme u pamćenju, kao i kroničan umor. Probiotici iz jogurta mogu potaknuti rad probavnog sustava, popraviti raspoloženje i povećati razinu energije.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti