Nezdrave navike mogu ubiti libido

Nezdrave navike mogu ubiti libido

Nezdrave navike mogu ubiti libido
  • Objavljeno: Utorak, 12.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Želite li poboljšati svoj seksualni život? Riješite se nezdravih navika.

Istraživanje je pokazalo kako prejedanje, previše sjedenja, pušenje i konzumiranje alkohola može prigušiti seksualni nagon i poboljšati vam izglede da „ostanete praznih džepova".

Istraživanje je pokazalo kako poroci pridonose seksualnoj disfunkciji kod muškaraca, a nezdravi stil života je češći među muškarcima i ženama koji nisu seksualno aktivni.

Danski znanstvenici ispitali su više od 5.500 odraslih muškaraca i žena te utvrdili kako nezdrave navike povećavaju šanse od 78 posto kod muškaraca i 91 posto kod žena da neće imati spolni odnos.

Među muškarcima u istraživanju koji su imali seksualne partnerice, oni s velikim strukom imali su 71 posto povećan rizik za seksualnom disfunkcijom. Česti konzumenti droga imali su opet povećanje rizika za nevjerojatnih 800 posto. Što se tiče žena koje su pušile hašiš, one su imale tri puta veći rizik od gubitka sposobnosti dožvljavanja vrhunca za vrijeme seksa.

"Nadam se da će naši nalazi koristiti u budućim savjetovanjima za ljude koji žive nezdravim stilom života," Top News prenosi izjavu glavnog istraživača Mortena Frischa, sa Statens Serum Instituta iz Danske.

"Kada bi ljudi znali o mogućim negativnim posljedicama nezdravog stila života na seksualno zdravlje, možda bi prestali pušiti, konzumirali bi manje alkohola, više vježbali i pokušavali smršaviti," zaključuje Frisch.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti