Niskokalorična pića s nekaloričnim sladilima pomažu u mršavljenju

Niskokalorična pića s nekaloričnim sladilima pomažu u mršavljenju

Niskokalorična pića s nekaloričnim sladilima pomažu u mršavljenju
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Revolucionarno kliničko ispitivanje objavljeno u časopisu Obesity ponovno je potvrdilo kako pića zaslađena niskokaloričnim i nekaloričnim sladilima mogu pomoći u mršavljenju uz uvjet da se rabe dosljedno.

Klinička studija koja je obuhvatila 303 sudionika i trajala dvanaest tjedana, provedena pod vodstvom istraživača prof. Jamesa Hilla, mjerila je utjecaj pića s niskokaloričnim i nekaloričnim sladilima na mršavljenje u sklopu bihevioralnog dijetalnog programa.

Pokazala je da su ljudi koji su pili pića s niskokaloričnim i nekaloričnim sladilima izgubili 44 % više tjelesne težine - prosječno 5,95 kg u dvanaest tjedana - od ispitanika iz kontrolne skupine koji su pili vodu i izgubili prosječno 4,09 kg u istom razdoblju. Skupina koja je pila pića s niskokaloričnim i nekaloričnim pićima također je izvijestila o manjem osjećaju gladi od ispitanika iz kontrolne skupine koja je pila samo vodu.

Ta otkrića pribrajaju se brojnim dokazima koji pokazuju da su pića s niskokaloričnim i nekaloričnim sladilima korisna mogućnost izbora za osobe koje nastoje smanjiti ili kontrolirati unos kalorija, a ipak i dalje uživati u slatkim okusima.

Podaci predstavljeni na Konferenciji Međunarodne udruge za sladila (International Sweeteners Association - ISA) su pokazali da se ljudi, koji odabiru pića zaslađena niskokaloričnim i nekaloričnim sladilima, također češće pridržavaju zdravijeg, uravnoteženijeg načina prehrane i da su tjelesno aktivniji. Međunarodna udruga za sladila smatra da pića s niskokaloričnim i nekaloričnim sladilima imaju korisnu ulogu u osmišljavanju i održavanju uravnoteženog načina prehrane.

Odabir proizvoda zaslađenih niskokaloričnim sladilima osigurava slatkoću bez kalorija i može dati koristan doprinos u zdravoj prehrani s kontroliranim unosom kalorija. Takvi su proizvodi također dobri za zube.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti