Noćna mora koja se ponavlja znak je psihičke frustracije!

Noćna mora koja se ponavlja znak je psihičke frustracije!

Noćna mora koja se ponavlja znak je psihičke frustracije!
  • Objavljeno: Utorak, 12.12.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Nova istraživanja otkrivaju da ponavljane noćne more ukazuju na nezadovoljavajuću psihološku potrebu koju sanjar treba riješiti. Noćna mora koja se ponavlja znak je psihičke frustracije koja se najčešće javlja uslijed nedostatka autonomije, bliskosti, osjećaja kompetentnosti i društvene povezanosti.

Istražite 20 iznenađujućih činjenica o snovima koje niste znali!

Na ovu temu su provedena 2 tipa istraživanja. U prvom je 200 volontera moralo prijaviti 1 od 9 najčešće sanjanih noćnih mora i razmisliti o njima. Zanimljivo je da su najčešće noćne more uključivale napade, progon, padove i ukočenost radi straha.

U drugom tipu istraživanja, stručnjaci su analizirali tri dana tijekom kojih je 110 sudionika zapisivalo svoje snove. Ideja je bila istražiti kako psihološko stanje utječe na kreiranje snova.

Unatoč određenim ograničenjima (na primjer, istraživanja su se oslanjala na retrospektivna izvješća koja nisu uvijek najtočnija), ukupni rezultati pokazuju da psihološke frustracije doista utječu na tematiku snova. Oni čije psihološke potrebe nisu bile zadovoljene imali su strašnije, dramatičnije i tužnije snove.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti