Ako imate problema s odgađanjem alarma, ovo su savjeti za vas!

Ako imate problema s odgađanjem alarma, ovo su savjeti za vas!

Ako imate problema s odgađanjem alarma, ovo su savjeti za vas!
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kada je u pitanju buđenje, postoje 2 vrste ljudi, oni koji se probude čim se upali alarm (ili čak i prije alarma) i oni koji odgađaju buđenje za ‘’još samo 5 minuta’'.

Pripadate li ovoj drugoj skupini, onda vam se vjerojatno događa da nerijetko ustanete prekasno kada trebate ići na posao jer, budimo realni, tih 5 minuta koliko ste odlučili dulje odspavati često postane 30 minuta.

Kako se lakše probuditi ujutro?

Ako ne patite od određenih zdravstvenih problema ili poremećaja sna, kao što su noćne more i mjesečarenje, problem se vjerojatno krije u vašem životnom stilu.

Izdvojili smo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome da ujutro napokon prestanete odgađati alarm!

1. Stvorite rutinu spavanja

Pravilna rutina spavanja znači da svaku večer trebate ići spavati u isto vrijeme i svako jutro se buditi u isto vrijeme. Naravno, vikendima i slobodnim danima si možete priuštiti da spavate dulje, ali nemojte pretjerivati. Tijekom radnog tjedna se pridržavajte rasporeda spavanja što je više moguće.

2. Pazite što konzumirate

Uravnotežena prehrana, unos dovoljne količine tekućine i redovito vježbanje će vam pomoći da kvalitetnije spavate. Navečer izbjegavajte kofein i korištenje uređaja koji emitiraju plavo svjetlo kao što su pametni telefoni i tableti. Umjesto korištenja tehnologije, navečer radite aktivnosti koje će vas opustiti, kao što je čitanje knjige.

3. Promijenite alarm

Ako vas ujutro budi alarm na pametnom telefonu, nemojte ga držati na noćnom ormariću, već ga udaljite od sebe prije spavanja. To će vas ujutro prisiliti da ujutro ustanete iz kreveta kako biste mogli ugasiti alarm. Također, nije loše periodično mijenjati melodiju koja vas ujutro budi.

Osim toga, postoje i brojne aplikacije na pametnim telefonima koje će vam onemogućiti odgađanje alarma koje možete isprobati.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti