Koliko trbušnjaka i čučnjeva trebamo napraviti tjedno da bi vidjeli rezultate?

Koliko trbušnjaka i čučnjeva trebamo napraviti tjedno da bi vidjeli rezultate?

Koliko trbušnjaka i čučnjeva trebamo napraviti tjedno da bi vidjeli rezultate?
  • Objavljeno: Petak, 24.04.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako se budete pridržavali vježbanja i pravilne prehrane, rezultati će se doći već nakon nekoliko tjedana.

Čak i ako ne težite pločicama na trbuhu, vjerojatno ste radili razne vježbe za trbuh, a najpopularnija vježba su zasigurno trbušnjaci.

Za lijep i ravan trbuh treba se itekako pomučiti i sami trbušnjaci neće biti dovoljni. Uz kardio, trening snage i prehranu bogatu proteinima i povrćem, rezultati zasigurno neće izostati. Ugljikohidrate smjestite u obroke oko treninga, tada su vam najpotrebniji.

Koliko trbušnjaka je dovoljno

Kada govorimo o trbušnjacima, postavlja se pitanje koliko je zapravo trbušnjaka dnevno potrebno napraviti da bi se vidjeli rezultati.

Mnogi stručnjaci kažu da je magična brojka 30 do 50 trbušnjaka dnevno. Ako vam je to previše možete ih raditi tri put tjedno i to 3 serije po 25 do 50 trbušnjaka (ovisno u kakvoj ste formi). Uz trbušnjaka se preporučuje plank od 30 sekundi, kao i plank sa strane.

Ako se budete pridržavali vježbanja i pravilne prehrane, rezultati će se doći već nakon tri do četiri tjedna.

Koliko čučnjeva je dovoljno?

Vježba koja odlično oblikuje noge i guzu te aktivira puno veći broj mišićnih skupina su zasigurno čučnjevi. Poprilično su jednostavni za izvođenje i donose odlične rezultate, a korištenjem trakice dobit ćete bolje rezultate u manje vremena.

Stanite uspravno u raskoračni stav u širini bokova, stopala trebaju biti ravna, blago raširena prema van, a ruke ispružene, paralelno s tlom. Polako se spuštajte prema dolje u sjedeću poziciju pritom vodeći računa da koljena ostaju u istom položaju, odnosno da ne idu naprijed već da se samo lagano savijaju. Stopala cijelo vrijeme trebaju biti na tlu i ne smijete se podizati na prste već trebate imati osjećaj da je opterećenje na petama. Spuštajte se prema dolje u gotovo sjedeću poziciju, malo zadržite u tom položaju i polako vratite prema gore i napnite guzu.

Vezani članci:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti