Otkrijte namirnice koje nas uspavljuju!

Otkrijte namirnice koje nas uspavljuju!

Otkrijte namirnice koje nas uspavljuju!
  • Objavljeno: Srijeda, 09.12.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Umor može biti uzrok neispavanosti, nemirnog sna, stresa, promjene godišnjeg doba, ali i vlastite prehrane!

Obzirom da je za redoviti san i ublažavanje stresa potrebno duže vrijeme, za početak krenite s izbacivanjem namirnica koje uzrokuju umor.

Namirnice koje uspavljuju:

1. Salata

Salata je izuzetno zdrava no ako odlučimo pojesti obrok koji je sastavljen samo od povrća, ubrzo možemo osjetiti glad i umor. Ako ste odlučili pojesti salatu kao glavni obrok, kombinirajte zeleno lisnato povrće s gljivama, slanutkom, jajima ili piletinom jer ove namirnice obiluju proteinima koji nas čine sitima. Začinite ju ekstra djevičanskim maslinovim uljem i sokom od limuna.

2. Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi itekako mogu biti uzrok vašeg umora. Povezanost mliječnih proizvoda i umora nije sasvim jasan ali vjeruje se da tijelo s godinama razvija imunološku reakciju na proteine, izgradnjom vojske antitijela koja se mobiliziraju protiv proteina, što dovodi do umora. Ako zamijetite gubitak energije nakon što pojedete mliječne proizvode, obratite se liječniku koji će, u suradnji s vama, identificirati problematične namirnice koje trebate izbaciti iz prehrane.

3. Banane

Banane su bogate magnezijem, mineralom koji pomaže u opuštanju stanica mišića. No, magnezij nas radi toga može uspavati te se radi toga često koristi u preparatima za poticanje sna. Ako vam nedostaje magnezija, pojedite bananu ili šaku orašastih plodova. Simptomi nedostatka magnezija uključuju gubitak apetita, mučninu i umor.

4. Slatkiši i grickalice

Ako se pridržavamo prehrane s niskim udjelom masnoće i šećera, naš gastrointestinalni trakt reagira na način da počne proizvoditi manje sokova i enzima u želucu koji olakšavaju probavu šećera i masnoća. Uslijed toga, javlja se umor ali i mučnina. Ne morate u potpunosti izbjegavati slatkiše i grickalice, ali se pripremite na umor i tromost.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti