Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna

Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna

Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna
  • Objavljeno: Subota, 13.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Pileća prsa je veoma lako i brzo ispeći stoga mnogi često biraju baš ovu vrstu mesa za brzinski obrok. Iako za pečenje piletine ne treba neko posebno iskustvo kao što je to slučaj s drugim vrstama mesa poput goveđeg odreska, lako je pogriješiti.

Pečena pileća prsa zato nerijetko ispadnu suha i bezukusna. Kako vam se to više ne bi događalo otkrivamo vam 4 trika uz koja ćete baš svaki put ispeći savršeno sočna pileća prsa.

Pileća prsa s kožom

Mnogi pri kupovini biraju očišćena pileća prsa bez kože zbog visokog udjela masnoća koje koža sadrži. Međutim, tajna savršeno pečene piletine je upravo u toj koži jer mesu daje odličan okus.

Osim toga pileća prsa nakon pečenja nerijetko su suha, dok će koža zaštititi meso od isušivanja. Ako ne želite jesti kožu nakon pečenja ju jednostavno uklonite.

Začini za piletinu

Prije pečenja meso namažite maslinovim uljem, te začinite soli i paprom. Kod piletine nema potrebe da pretjerujete sa začinima kao što je to slučaj s nekim drugim mesom, no ipak nemojte štedjeti na soli kako meso ne bi ispao bezukusno.

Pečenje piletine u tavi

Malo maslinovog ulja ulijte u tavu i ugrijte na srednjoj vatri. Najbolje bi bilo koristiti tavu od lijevanog željeza ili od nehrđajućeg čelika. Kad je ulje dovoljno ugrijano, ali ne previše da se dimi, stavite meso u tavu, te pecite oko 10 minuta. Zatim okrenite meso i pecite još 10 minuta.

Tajna je u jačini vatre tako da meso spontano dobije zlatno-smeđu boju.

Rezanje piletine

Posljednji, ali ne I najmanje važan korak kod kojeg biste trebali pripaziti je rezanje piletine. Jedna od čestih pogrešaka jest da piletinu režemo odmah nakon pečenja. Najbolje bi bilo da meso stavite na tanjur da odstoji barem 5 minuta prije rezanja. Tako ćete izbjeći curenje sokova iz mesa, te sačuvati sočnost.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti