Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna

Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna

Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna
  • Objavljeno: Utorak, 19.03.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Pileća prsa je veoma lako i brzo ispeći stoga mnogi često biraju baš ovu vrstu mesa za brzinski obrok. Iako za pečenje piletine ne treba neko posebno iskustvo kao što je to slučaj s drugim vrstama mesa poput goveđeg odreska, lako je pogriješiti.

Pečena pileća prsa zato nerijetko ispadnu suha i bezukusna. Kako vam se to više ne bi događalo otkrivamo vam 4 trika uz koja ćete baš svaki put ispeći savršeno sočna pileća prsa.

Pileća prsa s kožom

Mnogi pri kupovini biraju očišćena pileća prsa bez kože zbog visokog udjela masnoća koje koža sadrži. Međutim, tajna savršeno pečene piletine je upravo u toj koži jer mesu daje odličan okus.

Osim toga pileća prsa nakon pečenja nerijetko su suha, dok će koža zaštititi meso od isušivanja. Ako ne želite jesti kožu nakon pečenja ju jednostavno uklonite.

Začini za piletinu

Prije pečenja meso namažite maslinovim uljem, te začinite soli i paprom. Kod piletine nema potrebe da pretjerujete sa začinima kao što je to slučaj s nekim drugim mesom, no ipak nemojte štedjeti na soli kako meso ne bi ispao bezukusno.

Pečenje piletine u tavi

Malo maslinovog ulja ulijte u tavu i ugrijte na srednjoj vatri. Najbolje bi bilo koristiti tavu od lijevanog željeza ili od nehrđajućeg čelika. Kad je ulje dovoljno ugrijano, ali ne previše da se dimi, stavite meso u tavu, te pecite oko 10 minuta. Zatim okrenite meso i pecite još 10 minuta.

Tajna je u jačini vatre tako da meso spontano dobije zlatno-smeđu boju.

Rezanje piletine

Posljednji, ali ne I najmanje važan korak kod kojeg biste trebali pripaziti je rezanje piletine. Jedna od čestih pogrešaka jest da piletinu režemo odmah nakon pečenja. Najbolje bi bilo da meso stavite na tanjur da odstoji barem 5 minuta prije rezanja. Tako ćete izbjeći curenje sokova iz mesa, te sačuvati sočnost.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti