Pobijedite depresiju uz ova 3 spoja!

Pobijedite depresiju uz ova 3 spoja!

Pobijedite depresiju uz ova 3 spoja!
  • Objavljeno: Subota, 13.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Anksioznost i depresija su dva stanja koja mogu značajno narušiti kvalitetu života. Liječenje depresije i anksioznosti zahtijeva poseban i individualiziran pristup u kojemu su uključene tehnike opuštanja, emocionalnog čišćenja i uvođenje određenih prehrambenih navika. Prehrana značajno utječe na mentalno i psihičko zdravlje, a ova tri spoja vam mogu pomoći u ublažavanju simptoma depresije i anksioznosti.

Magnezij

Procjenjuje se da 80% svjetskog stanovništva pati od manjka magnezija. Nedavno istraživanje je pokazalo da manjak magnezija može povećati rizik od nastanka depresije, naročito kod mladih osoba. Postoje različiti načini da povećate unos magnezija. To može biti putem unosa suplemenata ili pak namirnica bogatih magnezijem.

Povećajte unos magnezija s ovih 9 namirnica!

Jod

Jod utječe na razinu energije, metabolizam, tjelesnu temperaturu, rast, funkcioniranje imunološkog sustava i kognitivne funkcije (koncentracija i pamćenje). Manjak joda može povećati rizik od nastanka depresije i anksioznosti. Najbolji izvori joda su morska trava, jaja, jogurt, riba i pureća prsa.

Prepoznajte simptome manjka joda!

Vitamini B kompleksa

Ovi vitamini su nam neophodni za pravilno funkcioniranje živčanog sustava. Samo mali nedostatak vitamina B kompleksa je dovoljan za povećanje rizika od nastanka depresije, demencije i anksioznosti. U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da čak 25% žena koje pate od depresije pate i od manjka vitamina B kompleksa.

Više o vitaminima B kompleksa pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti