Poboljšajte zdravlje štitnjače uz pomoć ovih biljaka!

Poboljšajte zdravlje štitnjače uz pomoć ovih biljaka!

Poboljšajte zdravlje štitnjače uz pomoć ovih biljaka!
  • Objavljeno: Utorak, 16.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Štitnjača je mala žlijezda koja oblikom podsjeća na leptira i nalazi se na sredini grla. Hormoni štitnjače reguliraju razinu energije i rad metabolizma. Iako su dostupni brojni lijekovi koji potiču rad štitnjače, posavjetujte se sa svojim liječnikom oko uzimanja prirodnih rješenja.

Lanene sjemenke

Visok udio vlakana ih čini odličnima za poboljšanje zdravlja probavnog sustava, a također može pomoći u liječenju hipotireoze jer visok udio lignana u sastavu sjemenki lana stimulira proizvodnju hormona.

Echinacea

Iako je ova biljka najpoznatija po jačanju imunološkog sustava, također može poboljšati funkcioniranje štitnjače i ublažiti simptome hipertireoze.

Kopriva

Kopriva je jedna od rijetkih biljaka koje se mogu koristiti u liječenju hipotireoze i hipertireoze istovremeno. Ova biljka je odličan izvor minerala koji pozitivno utječu na zdravlje štitnjače.

Ulje noćurka

Ulje noćurka se vrlo često koristi za regulaciju hormona, a istraživanja su pokazala da može pomoći i u regulaciji hormona štitnjače. Ovo ulje sadrži masne kiseline slične omega 3 masnim kiselinama koje pronalazimo u masnoj ribi i nekim orašastim plodovima.

Saznajte koji su najčešći ssimptomi bolesti štitnjače!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti