Posjet oftalmologu može Vam spasiti život

Posjet oftalmologu može Vam spasiti život

Posjet oftalmologu može Vam spasiti život
  • Objavljeno: Srijeda, 21.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iako se u našoj populaciji neopravdano zanemaruje redovni oftalmološki pregled - već je postalo uobičajeno da se odlazi optičaru radi pregleda za naočale ili kontrole vida - ovakav pregled posebno se preporuča osobama iznad 40. godine života jednom godišnje. Bolesti koje se javljaju u toj i starijoj životnoj dobi ne moraju uzrokovati poremećaj vida, a niti bole, pa ovakav oftalmološki pregled doslovno spašava vid.

Često su oftalmolozi prvi koji temeljem promjena na očima prepoznaju određene sustavne bolesti organizma (povišeni krvni tlak, šećernu bolest, sklerozu, bolesti bubrega, neurološke bolesti, multiplu sklerozu, tumor na mozgu te bolesti srca i krvnih žila). Navodimo samo neke.

Neke od navedenih bolesti karakterizira povremeni gubitak vidne oštrine ili suženje vidnog polja, a kod nekih bolesti (šećerna bolest, bubrežne bolesti itd.) oštećenja očne pozadine mogu biti trajna.

Rutinski oftalmološki pregled jednom godišnje ne samo da će isključiti opasne očne bolesti (glaukom, makularnu degeneraciju, bolesti cirkulacije oka itd.), već će dati uvid u opće stanje i zdravlje organizma.

Zato se preporučuje ne čekati poremećaj - bilo sustavne bolesti, bilo poremećaj vida - nego prakticirati rutinske kontrolne preglede očiju, što bi trebalo postati dio Vaše rutinske brige za zdravlje.

Ukoliko se otkriju šećerna bolest, bolesti srca i krvnih žila, povišene masnoće u krvi, a pacijent još nema problema s vidom, potrebno je doći na pregled očne pozadine gdje će oftalmolog napraviti raspored kontrola i uputa radi sprječavanja ozbiljnijih oštećenja oka i gubitka vida.

U našoj Ustanovi opskrbljeni smo najmodernijom opremom za dijagnostiku, praćenje i liječenje očnih bolesti, a isto tako naši stručnjaci imaju međunarodno školovanje i dugogodišnje kliničko iskustvo te su u stanju prepoznati i druge bolesti potencijalno opasne za Vaš vid.

Oko je naše najdragocjenije osjetilo.

Bolesti oka koje se pojavljuju u zrelim godinama ponekad ne možemo sami prepoznati.

Redovna kontrola spašava vid!

Samo jedan telefonski poziv dijeli Vas od vrhunskih specijalista oftalmologa koji će preuzeti brigu o Vašem zdravlju. Nazovite nas na 01/4678 444 i dogovorite kontrolu vida.

Očekujemo Vas!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti