Posvijetlite kosu na prirodan način

Posvijetlite kosu na prirodan način

Posvijetlite kosu na prirodan način
  • Objavljeno: Nedjelja, 07.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako želite posvijetliti kosu, a da ju pritom ne uništite agresivnim bojama i kemikalijama, na pravom ste mjestu. U nastavku donosimo nekoliko prirodnih posvjetljivača kose koje možete koristiti unutar svoga doma.

Kamilica

Skuhajte šalicu ili dvije jakog čaja od kamilice i ostavite da se ohladi. Nanesite na kosu i ostavite da djeluje pola sata. Za bolje rezultate, provedite to vrijeme na suncu a potom operite kosu kao i obično.

Soda bikarbona

Soda bikarbona također može posvijetliti kosu. Napravite smjesu od 1/3 šalice sode i malo tople vode, i nanesite na kosu. Ostavite da djeluje 15 minuta a potom operite kosu šamponom i regeneratorom.

Provjerite u kakvom je stanju vaša kosa: napravite ovaj test!

Limun

Sok od limuna posvjetljuje kosu, ali najbolje djeluje na plavoj kosi. Pomiješajte 3 žlice limunovog soka sa 2 šalice vode. Ostavite da djeluje sat vremena na suncu a nakon toga nanesite regenerator i isperite.

Jabučni ocat

Jabučni ocat može pomoći kod rješavanja peruti, vraćanja sjaja i posvjetljivanja kose. Pomiješajte ocat i vodu u omjeru 1:1 i namočite kosu. Ostavite da djeluje oko pola sata a potom isperite.

Morska sol

Morska sol u kombinaciji sa suncem je najbolji recept za posvjetljivanje jer djeluje na svim tipovima kose. Ako niste na moru, otopite jednu žlicu morske soli s ½ šalice tople vode. Nanesite na kosu, ostavite oko 20 minuta i isperite.

Također možete napraviti i smjesu od nekoliko sastojaka i postići najvidljivije rezultate.

Sastojci

  • ⅓ šalica sode bikarbone
  • 1 žlica morske soli
  • 5 kapi eteričnog ulja kamilice
  • topla voda (dovoljno za izradu smjese)

Smjesu nanesite na kosu i ostavite da djeluje 30 minuta na suncu. Nakon toga, kosu operite šamponom i regeneratorom i uživajte u novoj, svjetlijoj nijansi kose.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti