Pripazite s uklanjanjem dlaka s genitalija

Pripazite s uklanjanjem dlaka s genitalija

Pripazite s uklanjanjem dlaka s genitalija
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brijanje, depiliranje, čupanje ili epiliranje su samo neki od načina uklanjanja neželjenih dlačica s tijela. Uklanjanje dlačica s genitalija može povećati rizik od nastanka raznih kožnih infekcija.

"Uklanjanje dlačica s genitalija je postao neobičan modni fenomen, naročito u posljednjih 10 godina", izjavio je voditelj istraživanja dr. Francois Desruelles te je dodao kako "u posljednjih nekoliko godina se povećao broj ljudi koji pate od zaraznog moluska."

Zarazni molusk je spolno prenosiva bolest koja predstavlja jednu vrstu osipa. Najčešće se javlja kod djece, osoba s oslabljenim imunitetom, ali i tijekom nezaštićenih spolnih odnosa. Uglavnom potpuno nestane u razdoblju od jedne godine, i to bez ikakvog liječenja.

Kako bi pobliže objasnili povezanost između zaraznog moluska i uklanjanja dlačica s genitalija, promatrali su zdravlje 30 zaraženih sudionika od 30 godina. Njih 24 su bili muškarci, a 6 žene.

Brijanje je bio izbor uklanjanja dlačica kod njih 70%, 10% je odabralo epilaciju voskom, a 13% njih je dlačice uklanjalo drugim metodama.

Čak 1/3 sudionika je patilo od nekih vrsta kožnih oštećenje, kao što su prištići, bakterijske infekcije kože, ciste, ožiljci ili urasle dlake. Uz sve to su patili od zaraznog moluska.

Lasersko uklanjanje dlačica se nije pokazalo tako opasnim, a znanstvenici ističu da je gotovo sve bolje od brijanja.

Znanstvenici su također dokazali da uklanjanje dlačica s genitalija ima i neke pozitivne strane. Naime čak 80% studenata uklanja dlačice s genitalija i zabilježeno je znatno manje slučajeva stidnih ušiju među mladima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti