Pripremite stopala za ljetnu obuću!

Pripremite stopala za ljetnu obuću!

Pripremite stopala za ljetnu obuću!
  • Objavljeno: Petak, 05.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ljeto je pred vratima, a sandalice i japanke jedva čekaju prošetati gradom ili plažom. Kako bi vaša stopala zablistala u novim otvorenim cipelama, slijedite ove savjete!

Zadebljana koža stopala

Zima i zatvorena obuća isušile su kožu na stopalima. Nakon tuširanja ili kupanja, kada je koža čista i omekšala, uklonite staru kožu uz pomoć kamena, rašpice za pete ili električnih uređaja namijenjenim za uklanjanje odumrle kože. Izuzetno je važno uklanjati kožu u jednom smjeru kako biste izbjegli dodatno pucanje kože. Uklanjajte staru kožu barem jednom tjedno dok stopala ne zablistaju u punom sjaju.

Hidratacija stopala

Nakon uklanjanja zadebljale kože, nanesite kremu na stopala. Izbjegavajte losione jer, u ovom slučaju, njihova tekstura i sadržaj ne osiguravaju adekvatnu njegu. Izaberite formulu s mliječnom kiselinom ili salicilnom kiselinom. Namažite stopala dva puta dnevno, bez obzira na piling.

Navucite čarape

Da biste poboljšali učinkovitost kreme, prije spavanja namažite stopala i obucite čarape. Također je preporuka, nakon mazanja, stopala omotati plastičnom folijom kako biste zaštitili čarape i posteljinu od masnih mrlja.

Izaberite odgovarajuće cipele

Nosite cipele s debljim potplatom, pogotovo ako se radi o natikačama ili japankama. Birajte obuću koja ima adekvatan luk i koja u potpunosti prijanja kako biste spriječili trenje i prodor prljavštine u napuknutu kožu.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti