Otkrivamo kako štikle učiniti udobnijim cipelama!

Otkrivamo kako štikle učiniti udobnijim cipelama!

Otkrivamo kako štikle učiniti udobnijim cipelama!
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ljepota boli! Doista, ova poslovica ima smisla ako se sjetimo svih bolnih tretmana na koje smo pristale kako bismo ljepše izgledale. Osim bolnih depilacija, prebolnih anticelulitnih masaža i sličnih tretmana, tu spada i nošenje štikli.

Štikle izdužuju noge i naizgled ih učvršćuju pri čemu do izražaja dolaze lijepo izdefinirani mišići listova. Ali, dugotrajno nošenje štikli može biti zaista bolno.

Osim što nas bole stopala od neprirodnog položaja, cipele na visoku petu su nam često premale ili prevelike, žuljaju nas i stišću nogu.

Da biste izbjegli ova bolna iskustva, otkrijte kako štikle učiniti udobnijim cipelama!

1. Brusnim papirom lagano izbrusite donji dio cipele kako biste spriječili klizanje na glatkim površinama.

Otkrijte kako se pojam seksipila mijenjao posljednjih 100 godina!

2. Umetnite silikonske uloške u cipele. Ulošci punjeni silikonskim gelom će ublažiti pritisak na zglobove stopala i olakšati hod.

3. Omekšajte rub pete na cipelama uz pomoć sušila za kosu! Toplina će omekšati materijal, ali pripazite da ga ne pregrijete. Ključ uspješnog omekšavanja materijala jest u ravnomjernoj raspodjeli topline. Kada se materijal zagrije, obucite cipele kako bi se što bolje formirale prema vašem stopalu.

4. Ako ne želite zagrijavati cipele, stavite ih u zamrzivač! Zaista! Napunite vrećice za zamrzavanje vodom, ali nemojte ih prepuniti. Pola vrećice je i više nego dovoljno. Zatim nagurajte vrećicu u cipele i stavite ih u zamrzivač tijekom noći. Ujutro ih izvadite i uklonite vrećice. Ovim postupkom možete proširiti cipele i povećati ih čak za pola broja!

5. Cipele možete raširiti i tako da ih obučete na debele, najbolje termo, čarape. Hodajte po kući u čarapama i cipelama dok se ne rastegnu do željene širine.

6. Osim što će eliminirati i spriječiti razvoj neugodnih mirisa, dezodorans će spriječiti bolno trenje između cipela i stopala. Nanesite dezodorans u sticku na mjesta gdje je trenje najčešće, a to su pete i mali nožni prsti.

Saznajte kako održati pravilnu higijenu vagine!

7. Štikle, ali i cipele općenito, kupujte ujutro ili navečer, odnosno kada su vam noge odmorne. Ako kupite cipele nakon dugog hodanja ili šopingiranja, vjerojatno ćete pogriješiti broj jer će stopala biti nateknuta.

8. Spojite i zalijepite flasterom ili ljepljivom trakom treći i četvrti prst. To će spriječiti pritisak na živce stopala. Ili jednostavno stavite pamučnu vaticu ispod navedenih prstiju.

9. Izbjegavajte jako tanke pete. Birajte cipele s debljom petom jer ćete tako bolje rasporediti težinu i noge će vas manje boljeti!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti