Prirodna mineralna voda sa više od 1000 mg Mg/L

Prirodna mineralna voda sa više od 1000 mg Mg/L

Prirodna mineralna voda sa više od 1000 mg Mg/L
  • Objavljeno: Utorak, 09.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Magnezij je mineral koji tijelo ne može stvarati samo. Moramo ga svaki dan unositi hranom i pićem. Jedan je od najvažnijih minerala koji se nalaze u stanicama našeg organizma. Sudjeluje u više od 300 različitih metaboličkih procesa u tijelu.

Značenje magnezija

Neizostavan je makroelement koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita, radu mišića i živčanog sustava. Magnezij igra važnu ulogu u dijeljenju stanica, sintezi bjelančevina te doprinosi oslobađanju energije pri metaboličkim procesima. Sastavni je dio krvne plazme i potreban je za kontrakciju mišića, između ostalog i srčanog mišića. Najviše, gotovo 70% magnezija, nalazi se u kostima, gdje doprinosi očuvanju njihova zdravlja.

Gdje se nalazi prirodni magnezij?

Osobe koje iz različitih razloga pate od nedostatka ovog minerala moraju konzumirati što više namirnica bogatih magnezijem. Najviše magnezija sadrže namirnice poput zelenog lisnatog povrća, žitarica, mahunastog povrća, različitih orašastih plodova i soje.

Tko je izložen nedostatku?

Suvremeni fizički i psihički naporan životni stil gura nas u stres. Pijemo previše kave, preskačemo obroke ili ih jedemo na brzinu, a za kretanje obično nemamo vremena.

Prepoznajete se u tom opisu?

Takav način života dokazano povećava potrebe tijela za magnezijem. Posebno su izložene osobe u razvoju, trudnice, pušači te oni koji se svakodnevno suočavaju s vrlo intenzivnim psihičkim i fizičkim naporima. Teški su nedostaci rijetki, a blagi nedostaci mogu se manifestirati pomanjkanjem energije, čestim glavoboljama, nervozom, nesanicom, grčevima mišića i padom otpornosti.

Prosječan svakodnevni preporučeni unos magnezija za odrasle osobe iznosi 375 mg.

Svakodnevno pijenje 3 - 4 dcl prirodne mineralne vode Donat Mg zadovoljava potrebe odrasle osobe za magnezijem jer jedna litra ove vode sadrži više od 1000 mg magnezija. Magnezij se u vodi nalazi u najprikladnijem obliku koji omogućuje brzo uključivanje u metaboličke procese.

Pri tome ne smijemo zanemariti značaj raznovrsne i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.

 www.donatmg.net

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti