Rezervirajte svoje vrijeme za Eko Limach Fest

Rezervirajte svoje vrijeme za Eko Limach Fest

Rezervirajte svoje vrijeme za Eko Limach Fest
  • Objavljeno: Srijeda, 15.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ponesite osmijeh, tenisice i dobru volju, a za sve ostalo će se pobrinuti Vaš ELF!

Eko Limach Fest (ELF) je prvi pravi dječji eko festival na otvorenom namijenjen djeci od 3 do 12 godina i roditeljima koji će se održati u nedjelju, 19. lipnja 2016, od 10 do 19 sati u Parku Maksimir (Velika pozornica).

Eko limachi će zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u programu, učiti o održivom razvoju, važnosti očuvanja prirode i okoliša, zdravog života, kao i zdravih prehrambenih i sportskih navika. Jedan cijeli ELF dan pun učenja kroz igru i zabavu omogućen je djeci kako bi im pokazao da kreativnost ne poznaje granice i kako jednoga dana uistinu mogu ovaj svijet učiniti boljim mjestom. ELF želi potaknuti i roditelje da što više vremena provedu sa djecom u prirodi te daje ideje kako provesti zajedničko vrijeme na odgovoran i održiv način.

Posjetitelje očekuju brojne zanimljive radionice, a neke od njih su #‎smART kreativna radionica izrade mozaika od čepova plastičnih boca, ‪#‎jUHU radionica kolažiranja powered by UHU, ‪#‎Ritam radionica bubnjanja i prepoznavanja ritma u sebi i izvan sebe u suradnji sa Tribal Jam Orchestra, #‎EkoVrt radionica vrtlarenja i kompostiranja by Marica vrtlarica, #‎Bioteka znanstvena radionica u suradnji sa Bioteka.hr, ‪#‎CoolFood radionica izrade osvježavajućih napitaka i zalogajčića pod vodstvom food blogerice Natalie Knezic, ‪#‎MagicBook radionica ručnog uveza knjige umjetnika Zorana Vidakovića, ‪#‎ZOO kreativno-edukativna radionica u suradnji sa ZOO Zagreb i mnoge druge.

U sklopu ELF-a bit će održana i „Čakulaonica za samohrane roditelje“ u organizaciji portala Sretna mama i istoimene Udruge samohranih roditelja. Radionica „Zajedno smo jači“ namijenjena je samohranim roditeljima i jednoroditeljskim obiteljima, a cilj programa je pružiti roditeljima podršku i omogućiti im međusobno upoznavanje i umrežavanje.

Na Velikoj pozornici u Maksimiru sve posjetitelje očekuje i bogat glazbeno-scenski program. Bit će izvedena lutkarska predstava „Iš’o Viljo u dućan“, autorski projekt uglednih lutkarica Krune Tarle i Morane Dolenc te predstava Reciklirana priča u produkciji kazališta Svarog, a svojim nastupom eko limache će razveseliti i dječji zbor Kikići. Na pozornici će biti održana i otvorena tribina o kreativnosti.

Od sportskog sadržaja bit će tu nogomet, taekwondo klub Pantera Zagreb te jedinstven Gym&Fun program u produkciji Sport Educe.

Za sve posjetitelje smo pripremili i „Mali plac za najmlađe“ u suradnji s Malim placom s Tavana gdje će se eko limachi upoznati sa zdravim namirnicama hrvatskih proizvođača.

ELF je i humanitarnog karaktera u suradnji s udrugom Portal Dobrote. U sklopu festivala održat će se kreativna humanitarna akcija/radionica s ciljem senzibilizacije djece i javnosti o Downovom sindromu te o važnosti prava svakog djeteta.

ELF je koncipiran kao cjelodnevna platforma za inspiraciju i edukaciju novih naraštaja koji su nositelji održivog razvoja svoje zajednice. Vizija festivala je održiva zajednica koja brine za svoje članove i savjesno se odnosi prema ekosustavu u kojemu obitava.

ELF MOTO: Oblikuj svoj svijet! #ELF2016

Duboko vjerujemo da se u svakom djetetu nalazi kreativni genij. Ako dovoljno rano usmjerimo njegovu pažnju na vrijednosti i značaj održivog načina života, zdravlja i zajedništva, sudjelujemo u stvaranju generacija koje propitkuju postojeća saznanja, istražuju, šire vlastite horizonte i stvaraju preduvjete za napredak i dobrobit čitavog društva.

Ulaz je za sve posjetitelje u potpunosti slobodan!

Čitav dan prepun besplatnih sadržaja omogućen je uz pomoć brojnih pokrovitelja i prijatelja festivala.

Za sve novosti o programu, izvođačima i radionicama pratite putem ELF-ove Facebook stranice i ELF eventa.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti