Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rezervirajte svoje vrijeme za Eko Limach Fest

Rezervirajte svoje vrijeme za Eko Limach Fest

Rezervirajte svoje vrijeme za Eko Limach Fest
  • Objavljeno: Srijeda, 15.06.2016.
  • Broj pregleda: 37
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ponesite osmijeh, tenisice i dobru volju, a za sve ostalo će se pobrinuti Vaš ELF!

Eko Limach Fest (ELF) je prvi pravi dječji eko festival na otvorenom namijenjen djeci od 3 do 12 godina i roditeljima koji će se održati u nedjelju, 19. lipnja 2016, od 10 do 19 sati u Parku Maksimir (Velika pozornica).

Eko limachi će zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u programu, učiti o održivom razvoju, važnosti očuvanja prirode i okoliša, zdravog života, kao i zdravih prehrambenih i sportskih navika. Jedan cijeli ELF dan pun učenja kroz igru i zabavu omogućen je djeci kako bi im pokazao da kreativnost ne poznaje granice i kako jednoga dana uistinu mogu ovaj svijet učiniti boljim mjestom. ELF želi potaknuti i roditelje da što više vremena provedu sa djecom u prirodi te daje ideje kako provesti zajedničko vrijeme na odgovoran i održiv način.

Posjetitelje očekuju brojne zanimljive radionice, a neke od njih su #‎smART kreativna radionica izrade mozaika od čepova plastičnih boca, ‪#‎jUHU radionica kolažiranja powered by UHU, ‪#‎Ritam radionica bubnjanja i prepoznavanja ritma u sebi i izvan sebe u suradnji sa Tribal Jam Orchestra, #‎EkoVrt radionica vrtlarenja i kompostiranja by Marica vrtlarica, #‎Bioteka znanstvena radionica u suradnji sa Bioteka.hr, ‪#‎CoolFood radionica izrade osvježavajućih napitaka i zalogajčića pod vodstvom food blogerice Natalie Knezic, ‪#‎MagicBook radionica ručnog uveza knjige umjetnika Zorana Vidakovića, ‪#‎ZOO kreativno-edukativna radionica u suradnji sa ZOO Zagreb i mnoge druge.

U sklopu ELF-a bit će održana i „Čakulaonica za samohrane roditelje“ u organizaciji portala Sretna mama i istoimene Udruge samohranih roditelja. Radionica „Zajedno smo jači“ namijenjena je samohranim roditeljima i jednoroditeljskim obiteljima, a cilj programa je pružiti roditeljima podršku i omogućiti im međusobno upoznavanje i umrežavanje.

Na Velikoj pozornici u Maksimiru sve posjetitelje očekuje i bogat glazbeno-scenski program. Bit će izvedena lutkarska predstava „Iš’o Viljo u dućan“, autorski projekt uglednih lutkarica Krune Tarle i Morane Dolenc te predstava Reciklirana priča u produkciji kazališta Svarog, a svojim nastupom eko limache će razveseliti i dječji zbor Kikići. Na pozornici će biti održana i otvorena tribina o kreativnosti.

Od sportskog sadržaja bit će tu nogomet, taekwondo klub Pantera Zagreb te jedinstven Gym&Fun program u produkciji Sport Educe.

Za sve posjetitelje smo pripremili i „Mali plac za najmlađe“ u suradnji s Malim placom s Tavana gdje će se eko limachi upoznati sa zdravim namirnicama hrvatskih proizvođača.

ELF je i humanitarnog karaktera u suradnji s udrugom Portal Dobrote. U sklopu festivala održat će se kreativna humanitarna akcija/radionica s ciljem senzibilizacije djece i javnosti o Downovom sindromu te o važnosti prava svakog djeteta.

ELF je koncipiran kao cjelodnevna platforma za inspiraciju i edukaciju novih naraštaja koji su nositelji održivog razvoja svoje zajednice. Vizija festivala je održiva zajednica koja brine za svoje članove i savjesno se odnosi prema ekosustavu u kojemu obitava.

ELF MOTO: Oblikuj svoj svijet! #ELF2016

Duboko vjerujemo da se u svakom djetetu nalazi kreativni genij. Ako dovoljno rano usmjerimo njegovu pažnju na vrijednosti i značaj održivog načina života, zdravlja i zajedništva, sudjelujemo u stvaranju generacija koje propitkuju postojeća saznanja, istražuju, šire vlastite horizonte i stvaraju preduvjete za napredak i dobrobit čitavog društva.

Ulaz je za sve posjetitelje u potpunosti slobodan!

Čitav dan prepun besplatnih sadržaja omogućen je uz pomoć brojnih pokrovitelja i prijatelja festivala.

Za sve novosti o programu, izvođačima i radionicama pratite putem ELF-ove Facebook stranice i ELF eventa.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti