Rješenja za suhu kosu tijekom zime

Rješenja za suhu kosu tijekom zime

Rješenja za suhu kosu tijekom zime
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj žena smatra da se moraju pomiriti s time da je njihova kosa suha, naročito zimi. No, trebate znati da suha kosa treba posebnu pažnju kako bi postala mekša i sjajnija.

Stručnjaci ističu da postoje načini pomoću kojih možete spriječiti dodatno isušivanje kose, a ujedno ju i nahraniti, učiniti mekšom i sjajnijom.

Stavljajte više regeneratora

Baš kao što zimi više koristite kremu za ruke i lice, isto tako trebate povećati količinu regeneratora tijekom svakog pranja kose. Možete nastaviti koristiti uobičajeni regenerator, samo povećajte količinu i slabije ga isperite na području vrhova.

Koristite ionsko sušilo za kosu

Ionsko sušilo ne oštećuje vanjski sloj vlasi, dok tradicionalno sušilo isušuje gornji sloj kože i prodire u unutrašnjost. To čini veliku razliku kada je u pitanju zdravlje i ljepota vaše kože, a ujedno ćete uštedjeti i vrijeme jer ćete s ionskim sušilom kosu brže osušiti.

Preskočite uređaje za oblikovanje

Uređaji za oblikovanje kose isušuju i oštećuju kosu, naročito kada se koriste svakodnevno. Ako morate koristiti uređaje za oblikovanje, svakako prije toga nanesite serum koji će zaštititi vlasi od vrućine.

Koristite proizvode bez sulfata

Ovi proizvodi se naročito preporučuju za njegu obojane kose jer sulfati ispiru boju i smanjuju njezin intenzitet. Sulfati kosu dodatno isušuju i čine ju osjetljivijom na vanjske štetne utjecaje.

Pročitajte najbolje savjete za njegu kose od strane svjetskih stručnjaka!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti