I one stare: evo kako zadržati mladolik izgled ruku

I one stare: evo kako zadržati mladolik izgled ruku

I one stare: evo kako zadržati mladolik izgled ruku
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kad je u pitanju lice, vjerojatno imate mnoštvo krema i preparata za uklanjanje bora. No, lice nije jedini dio tijela zbog kojeg možemo izgledati starije nego što jesmo!

Ruke su, baš poput lica, najizloženije vanjskim faktorima koji uzrokuju preuranjeno starenje. Međutim, rijetko tko je toga svjestan i rijetko tko dovoljno pažnje posvećuje njezi ruku. Postoje brojni pokazatelji starenja na rukama, srećom pravilna i redovita njega mogu pomoći u njihovu prikrivanju.

Staračke pjege

Staračke pjege uopće nemaju veze s godinama. One nastaju kao rezultat izlaganja suncu, a najčešće se pojavljuju kod osoba koje imaju 50-ak godina, kao rezultat dugogodišnjem izlaganju suncu u mlađim danima. Rješenje je jednostavno, svaki put prije izlaska iz kuće nanesite na ruke kremu koja ima zaštitni faktor i ponovite svaka dva sata. Čak i kratko izlaganje suncu ostavlja trag na vašim rukama, zato je bolje spriječiti dodatnu štetu.

Naborana koža

Koža na rukama se s vremenom opušta i postaje naborana. Zato je potrebno da redovito nanosite kremu da biste zategnuli kožu ruku, isto kao što to činite s licem. Preporučuje se da koristite kreme koje u sebi sadrže retinol (vitamin A1), učinkoviti saveznik protiv bora, a u drogerijama možete pronaći razne kreme koje ga sadrže.

Istaknute vene

Za početak loša vijest; istaknute vene mogu se dugoročno ukloniti samo operacijom. Ali, postoje kreme i pigmentirani losioni koji služe za prekrivanje tamnih vena na rukama koji mogu odgoditi operaciju, u slučaju da je riječ samo o estetskom problemu. Čak ne trebate kupovati posebne kreme za prikrivanje tamnih vena na rukama, već svoj puder koji koristite za lice ili BB kremu možete pomiješati s kremom za ruke.

Suha koža

Zategnuta i glatka koža pravi je znak mladosti, dok u starijoj dobi ona postaje suha i dolazi do pojave ljuskica i perutanja. No, ne trebate brinuti jer se ovaj problem može riješiti doslovno preko noći. Sve što trebate je napraviti piling, kako biste uklonili mrtve stanice kože, zatim trebate namazati ruke biljnim uljem ili maslacem za tijelo koji sadrži glicerin, omotati plastičnom folijom i navući vunene rukavice. Sve to obavite prije spavanja i otiđite spavati s rukavicama na rukama. Ujutro će vaše ruke biti nježne i glatke pa će vam izbrisati godine. Ovaj postupak ponavljajte jednom tjedno ili po potrebi.

Krhki i obojeni nokti

Ako primijetite da su vam nokti tamno žuti ili smeđi, posjetite liječnika jer je moguće da se radi o gljivičnoj infekciji. Ako liječnik potvrdi da nije riječ o gljivičnoj infekciji, onda uzrok može biti pretjerano korištenje lijekova, čišćenje kemikalijama bez rukavica, korištenje laka za nokte loše kvalitete ili pak vremenske promjene.

Čvrstoća i lomljivost noktiju mogu se riješiti uzimanjem dodataka prehrani i korištenjem laka za učvršćivanje noktiju, kao i njihovom zaštitom prilikom čišćenja i obavljanja poslova koji bi nokte mogli oštetiti. Pritom pripazite da ne koristite one lakove koji sadrže opasni formaldehid, jer ćete dugoročno učiniti više štete nego koristi svojim noktima. Uz to, redovito radite manikuru jer će uz uredne nokte vaše ruke izgledati mlađe.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije