Seks je najbolji za mladolikost

Seks je najbolji za mladolikost

Seks je najbolji za mladolikost
  • Objavljeno: Petak, 26.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tajna mladolikosti nije u kozmetičkim proizvodima, već u seksualnom zadovoljstvu, otkrivaju nam američki znanstvenici.

Voditelj istraživanja dr. David Weeks je izjavio kako "ključna stvar za održavanje mladolikosti, a istovremeno i povećanje razine aktivnosti, je dobar seksualni život."

Prethodna istraživanja su također pokazala da seks ima odličan učinak na zdravlje. Osobe, koje prakticiraju seks najmanje 2 puta tjedno imaju otporniji imunološki sustav. Seks također poboljšava raspoloženje, smanjuje rizik od nastanka bolesti srca i srčanog udara i depresije.

Muškarci koji seks prakticiraju najmanje 5 puta tjedno imaju za 3 puta manji rizik od nastanka raka prostate.

Znanstvenici ističu da osobe koje nemaju seksualnog partnera ne trebaju očajavati. Naime, masturbacija je jednako učinkovita.

Što se tiče ostalih prednosti seksa, kao što su poboljšanje raspoloženja i smanjenje rizika od depresije, ljubljenje i maženje se također pokazalo jako učinkovitim.

U istraživanju su sudjelovali muškarci i žene koji su ispunjavali anketu koja je sadržavala pitanja o njihovim životnim navikama, uključujući i učestalost prakticiranja seksa.

Znanstvenici su snimali lica svakog sudionika, prikupili podatke o njihovoj dobi, zdravstvenom stanju i socioekonomskom statusu.

Rezultati su pokazali da su osobe, koje seks prakticiraju manje od 2 puta tjedno imale veći rizik od nastanka prijevremenih znakova starenja.

Prethodna istraživanja su pokazala da starenjem sve manje uživamo u seksu. Umjesto da se brinete oko svog izgleda i svakodnevnih obveza, izdvojite vrijeme za uživanje u seksu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti