Sretan brak štiti žene od dijabetesa!

Sretan brak štiti žene od dijabetesa!

Sretan brak štiti žene od dijabetesa!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna istraživanja su pokazala da sretan brak ima pozitivno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, a novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da sretan brak može smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 kod žena.

Isprobajte recept za smoothie za dijabetičare!

Rezultati našeg istraživanja potvrđuju rezultat prijašnjih istraživanja, odnosno da brak ima pozitivno djelovanje na zdravlje, izjavio je voditelj istraživanja prof. Hui Liu.

Znanstvenici su proučavali zdravlje i životne navike kod više od 1200 osoba u dobi od 57 do 84 godine. Istraživanje je trajalo 5 godina i tijekom tog razdoblja su sudionici u više navrata ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o zadovoljstvu životom.

Rezultati istraživanja su pokazali da žene koje su u sretnom braku imaju manji rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, u odnosu na žene koje nisu u braku ili pak nisu zadovoljne odnosom sa supružnikom.

Sretan brak pojedincu pruža emocionalnu i psihološku podršku, što pomaže u smanjenju razine stresa kod žena koje su emocionalno osjetljivije od muškaraca.

Prethodna istraživanja su pokazala da brak ima pozitivan utjecaj na zdravlje muškaraca jer žene potiču muževe na usvajanje zdravijih životnih navika. Ovo je prvo istraživanje koje je ustanovilo da postoji povezanost između emocionalne podrške žena i visine rizika od nastanka dijabetesa tipa 2.

Saznajte kako smanjiti rizik od nastanka dijabetesa za 20%!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti