Šipak zamijenio Viagru?

Šipak zamijenio Viagru?

Šipak zamijenio Viagru?
  • Objavljeno: Utorak, 08.05.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kome treba Viagra? Tajna povećanja vaše seksualne želje i sposobnosti se krije u čaši soka od šipka, i to svaki dan!

Istraživanje je proveo tim znanstvenika sa Sveučilišta Queen Margaret u Edinburghu. U istraživanju je sudjelovalo 58 muškaraca i žena u dobi od 21 do 64 godine. Svi sudonici su u razdoblju od 2 tjedna svakodnevno pili čašu soka od šipka. Znanstvenici su mjerili razinu testosterona, ali i intenziet pozitivnih i negativnih emocija.

Na kraju istraživanja razina testosterona se povećala između 16 i 30% kod svih sudionika.

Osim razine testosterona, intenzitet pozitivnih emocija se povećao, dok se negativnih smanjio.

Muškarcima se na kraju istraživanja povećala razina dlaka na licu, glas im je postao malo dublji, a želja za seksom je naglo narasla.

Kod žena se testosteron pojačano oslobađao u nadbubrežnim žlijezdama i jajnicima, što povećava seksualni nagon te gradi mišiće i kosti.

Stručnjaci ističu kako povećana razina testosterona poboljšava pamćenje, potiče dobro raspoloženje te oslobađa od stresa.

Prethodno istraživanje je pokazalo da sok od šipka može smanjiti krvni tlak te da pospješuje mršavljenje na području trbuha.

Šipak ima reputaciju super hrane i to zahvaljujući visokoj razini antioksidansa koji smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti i raka. Zbog sastojaka koji se nalaze u sastavu šipka, on tijelo opskrbljuje kisikom, sprječava prijevremeno starenje mozga, poboljšava zdravlje kože, zubi i kostiju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti