Sjemenke avokada uništavaju stanice raka krvi!

Sjemenke avokada uništavaju stanice raka krvi!

Sjemenke avokada uništavaju stanice raka krvi!
  • Objavljeno: Subota, 12.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sjemenke avokada čine oko 18% voćke, a ipak ih bacamo. No rezultati istraživanja američkih znanstvenika otkrivaju da sjemenke avokada imaju odlična nutritivna svojstva i da se mogu koristiti za prevenciju i ublažavanje bolesti probavnog sustava.

U posljednjem istraživanju su kanadski znanstvenici ustanovili da ekstrakt od sjemenki avokada može uništiti stanice raka, a naročito učinkovitim se pokazao u uništavanju raka krvi (leukemije). Osim što može uništiti stanice raka, ekstrakt sjemenki avokada ne uzrokuje nikakve štetne nuspojave.

Znanstvenici iz Singapura su prije više od 10 godina otkrili da sjemenke avokada imaju čak 70% više antioksidanata, u odnosu na samo voće. Nešto kasnije su znanstvenici iz Brazila ustanovili da ekstrakt od sjemenki avokada može uništiti različite vrste bakterija i smanjiti rizik od nastanka candide.

Sjemenke avokada su jako dobar izvor topivih vlakana, što ih čini odličnima za regulaciju razine kolesterola, krvnog tlaka i eliminaciju toksina iz tijela. Dijetalna vlakna su ključna za održavanje pravilnog rada probavnog sustava i sudjeluju u prevenciji zatvora, nadutosti i plinova.

Najpraktičniji način konzumiranja sjemenki avokada je priprema napitaka. Naime, narežite sjemenku avokada na četvrtine i dodajte u blender kod pripreme smoothieja.

Saznajte zašto je avokado dobar za vitkost!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti