Isprobajte jednostavni napitak koji produljuje životni vijek

Isprobajte jednostavni napitak koji produljuje životni vijek

Isprobajte jednostavni napitak koji produljuje životni vijek
  • Objavljeno: Petak, 07.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ananas je jako dobar izvor vitamina C, beta karotena, topivih i netopivih vlakana. Istraživanja su pokazala da svakodnevnom konzumacijom soka od ananasa možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti i na taj način produljiti svoj životni vijek.

Sok od ananasa sadrži niz različitih vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, magnezij, kalij i tiamin. Sok od ananasa će zadovoljiti čak 63% dnevne potrebe za manganom, 9% dnevne potrebe za bakrom, a istovremeno će tijelo opskrbiti kalcijem, željezom i fosforom.

Sudjeluje u prevenciji krvnih ugrušaka

Ananas ima djelovanje antikoagulansa, odnosno smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Osobe koje imaju povećani rizik od nastanka krvnih ugrušaka svakako trebaju početi sa svakodnevnom konzumacijom soka od ananasa, ali uz prethodno savjetovanje s liječnikom.

Sudjeluje u prevenciji raka

Zahvaljujući vitaminu C i beta karotenu, ananas ima odlična antioksidacijska svojstva. Ananas će pomoći u smanjenju razine slobodnih radikala koji mogu uzrokovati velika oštećenja unutar stanica i DNA.

Jača imunološki sustav

Vitamin C je jedan od najmoćnijih antioksidanata. On jača imunološki sustav i štiti tijelo od bakterija, virusa i gljivica. Ananas je odličan izvor vitamina C i bromelaina, spoja koji pomaže tijelu da se obrani od niza infekcija i može smanjiti trajanje gripe i prehlade.

Smanjuje rizik od osteoporoze

Zahvaljujući visokom udjelu mangana, ananas može pomoći u smanjenju rizika od nastanka osteoporoze. Samo jedna šalica ananasa je dovoljna da unesete čak 63% preporučene dnevne doze mangana i ojačate svoje tijelo.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti