Ovaj jednostavni napitak produljuje životni vijek

Ovaj jednostavni napitak produljuje životni vijek

Ovaj jednostavni napitak produljuje životni vijek
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.03.2019.
  • Broj pregleda: 140
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sok od ananasa sadrži niz različitih vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, magnezij, kalij i tiamin. Sok od ananasa će zadovoljiti čak 63% dnevne potrebe za manganom, 9% dnevne potrebe za bakrom, a istovremeno će tijelo opskrbiti kalcijem, željezom i fosforom.

Ananas je jako dobar izvor vitamina C, beta karotena, topivih i netopivih vlakana. Istraživanja su pokazala da svakodnevnom konzumacijom soka od ananasa možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti i na taj način produljiti svoj životni vijek.

Sudjeluje u prevenciji raka

Zahvaljujući vitaminu C i beta karotenu, ananas ima odlična antioksidacijska svojstva. Ananas će pomoći u smanjenju razine slobodnih radikala koji mogu uzrokovati velika oštećenja unutar stanica i DNA.

Jača imunološki sustav

Vitamin C je jedan od najmoćnijih antioksidanata. On jača imunološki sustav i štiti tijelo od bakterija, virusa i gljivica. Ananas je odličan izvor bromelaina, spoja koji pomaže tijelu da se obrani od niza infekcija i može smanjiti trajanje gripe i prehlade.

Sudjeluje u prevenciji krvnih ugrušaka

Ananas ima djelovanje antikoagulansa, odnosno smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Osobe, koje imaju povećani rizik od nastanka krvnih ugrušaka, svakako trebaju početi sa svakodnevnom konzumacijom soka od ananasa, ali uz prethodno savjetovanje s liječnikom.

Smanjuje rizik od nastanka osteoporoze

Zahvaljujući visokom udjelu mangana, ananas može pomoći u smanjenju rizika od nastanka osteoporoze. Samo jedna šalica ananasa je dovoljna da unesete čak 73% od preporučene dnevne doze mangana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti