Ovu vježbu nikada nemojte raditi!

Ovu vježbu nikada nemojte raditi!

Ovu vježbu nikada nemojte raditi!
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svi znaju da je vježbanje zdravo i potrebno našem tijelu, ali neke vježbe mogu učiniti više štete nego koristi. Jedna od njih su popularni sklekovi koje mnogi pogrešno rade jer pokušavaju olakšati samu izvedbu.

Vjerojatno ste čuli da se, ako ne možete napraviti cjeloviti sklek, jednostavno spustite na koljena. Tako će vaše ruke, prsa i ramena i dalje imati temeljit trening, a uklonit ćete malo tjelesne težine kako biste vježbu učinili lakšom. To može biti prihvatljivo ako ste u stisci s vremenom ili na kraju treninga, ali profesionalci upozoravaju da to nije sjajan način za nadogradnju tijela.

Neki tvrde da vam sklekovi s koljena nose više štete nego koristi jer vam ne pomažu ojačati područja koja su vam potrebna da biste napredovali. Sklek nije samo vježba za gornji dio tijela, to je vježba za cijelo tijelo. Da biste izveli sklekove, morate imati dovoljno snage u rukama da podignete tijelo s tla, a trebate imati i dovoljno snage za potporu donjeg dijela leđa i bokova, a za to vam treba i stabilnost kukova. Ako nemate razvijene sve te dijelove tijela koji rade zajedno, riskirate ozljedu ramena i donjeg dijela leđa, a izvođenjem sklekova s ​​koljena sprječava razvoj svih dijelova tijela.

Postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti umjesto ove vježbe da biste postigli svoj cilj i to u cjelovitom obliku. Prvo trebate svladati vještinu držanja težine na podlakticama i rukama, tako ćete istrenirati svoje tijelo da se nosi s vlastitom težinom kako bi se moglo kretati iz tog položaja.

Osim toga, istrenirajte svoje tijelo da se spušta bliže površini. Primjerice, nakon što uspijete uspješno napraviti 10 do 12 sklekova na zidu prijeđite na uzvišeni dio namještaja ili sprave, a kad to savladate, prijeđite na kauč ili stolić, dok ne budete spremni dodirnuti pod u punom skleku.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti