Što pokloniti za Majčin dan, ako nemate puno novaca

Što pokloniti za Majčin dan, ako nemate puno novaca

Što pokloniti za Majčin dan, ako nemate puno novaca
  • Objavljeno: Subota, 08.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ne morate majci pokloniti nešto skupo da biste joj pokazali da vam je stalo. Mame su osobe kojima je dovoljna ljubav djeteta i ne mare za materijalno, ali baš zato možete iznenaditi svoju majku ove godine s nekim posebnim poklonom, koji vas neće puno koštati, a vašoj mami će značiti.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih ideja, koje koštaju malu, a znače puno!

1. Buket cvijeća

Ako nemate novaca za buket ili teglicu, zamolite susjede da uberete cvijeće u njihovom vrtu, ako objasnite zašto vam treba, sigurno će vam svi dopustiti.

2. Knjiga

Ako vaša mama voli čitati, iznenadite ju djelom omiljenog autora. Na internetu postoje stranice na kojima možete kupiti rabljene knjige po niskoj cijeni.

3. Ručno ispisani recept

Svaka kuharica voli recepte s pričom pa ako želite mami pokloniti personalizirani poklon, ručno prepišite njen omiljeni recept i uokvirite ga ili pronađite novi koji bi joj se mogao svidjeti.

4. Difuzor

Nikad nije kasno za brinuti o zdravlju, tako ni na majčin dan. U vrijeme dok koronavirus još uvijek hara i zdravlje je na prvom mjestu, nabavite difuzor i antivirusna eterična ulja koja će vašoj mami dezinficirati prostor i unijeti svjež miris.

5. Ručno ukrašena vaza/boca

Ako vaša mama voli cvijeće, možete ju iznenaditi i novom vazom. Nabavite staklenu bocu ili kupite najobičniju vazu, po mogućnosti bijelu, koju zatim ručno oslikate i ostavite da se dobro osuši.

6. Album sa slikama

U digitalno doba fotografiju možete napraviti na svakom mobitelu i zabilježiti uspomene, za razliku od vremena kad je vaša majka bila mlada. Međutim, malo je onih koji redovito izrađuju slike za slučaj da izgube mobitel, a nemaju pohranu na internetu. Zato izradite album ili uokvirite sliku s maminog zadnjeg rođendana na kojoj su sva njena djeca, to će biti idealno za nju.

7. Ručno ukrašena marama

Od starog materijala može se napraviti svašta. Pregledajte ormare i potražite pamučno platno svijetlih boja koje ćete ukrasiti bojom za odjeću kupljenom u drogerijama po niskoj cijeni.

8. Infuzor za čaj

Mamama koje vole piti čaj nabavite infuzor i kutiju omiljenog čaja i sve lijepo umotajte.

9. Mirisna svijeća

Mirisna svijeća ili lučice su cjenovno nizak, a mnogima drag poklon. Ako vaša mama voli sitnice, nađite neki prigodan svijećnjak ili mirisne štapiće koji će ispuniti prostor ugodnim mirisom i izmamiti osmijeh na lice.

10. Poklon bon

Iako mnogi misle da bon nije dovoljno personaliziran poklon, većina ljudi će vam reći da voli bonove. Ne morate uzeti neki veliki iznos, 50-ak kuna u trgovini koju vaša mama posjećuje dovoljno je da si odabere nešto što joj se sviđa i nešto što joj je potrebno, a izbjeći ćete povrat ili zamjenu proizvoda.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti