Sok od krumpira snižava krvni tlak i uništava stanice raka!

Sok od krumpira snižava krvni tlak i uništava stanice raka!

Sok od krumpira snižava krvni tlak i uništava stanice raka!
  • Objavljeno: Subota, 26.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Krumpiri imaju odlična nutritivna svojstva. Jako su dobar izvor vitamina i minerala. Kora od krumpira je ta koja sadrži većinu nutritivnih spojeva. Dosadašnja istraživanja su pokazala da sok od krumpira može pomoći u prevenciji raka, dijabetesa, gastritisa i regulaciji razine krvnog tlaka.

Sudjeluje u prevenciji raka

Krumpiri su odličan izvor antioksidanata koji smanjuju rizik od nastanka stanica raka. Jako su dobar izvor vitamina A i C koji sudjeluju u prevenciji daljnjeg širenja stanica raka.

Regulira razinu krvnog tlaka

Visok krvni tlak je vrlo često posljedica nepravilne prehrane i poremećaja u radu probavnog sustava, a sok od krumpira vam ovdje može pomoći. Krumpiri su odličan izvor vlakana koji smanjuju razinu kolesterola i na taj način reguliraju razinu krvnog tlaka.

Sudjeluje u prevenciji gastritisa

Krumpiri su jako dobar izvor vitamina A i C, kao i vlakana. Ovi spojevi potiču rad probavnog sustava i smanjuju rizik od nastanka gastritisa.

Regulira razinu šećera

Dijabetičari bi konzumacijom soka od krumpira mogli smanjiti potrebu za uzimanjem propisane terapije. Krumpiri su odlični za prevenciju dijabetesa jer sadrže vitamin B1, B3, tiamin, kalij, niacin i vitamin C.

Sok od krumpira je vrlo jednostavan za pripremu. Krumpire operite i nasjeckajte na četvrtine. Stavite ga u sokovnik i popijte dobiveni sok odmah. Druge prednosti soka od krumpira su:

Znate li sve o visokom krvnom tlaku?

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti