Srbi liječe svinjsku gripu rakijom i vinom

Srbi liječe svinjsku gripu rakijom i vinom

Srbi liječe svinjsku gripu rakijom i vinom
  • Objavljeno: Srijeda, 04.11.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pored medicinskih sredstava, srpski liječnici i epidemiolozi savjetuju građane da za prevenciju od virusa H1N1 koriste kuhanu rakiju i vino, češnjak te ukiseljeno povrće.

Načelnik Infektivne klinike u Nišu, dr. Žarko Ranković, u listu Press svima toplo preporučuje da se protiv svinjske gripe bore - zimnicom.

'Sad su svima podrumi puni kiselog kupusa, paprike, turšije, cikle, a sve je to vrlo bogato vitaminom C i upravo tu zimnicu treba unositi u organizam u što većim količinama. Zimnica spremljena na tradicionalan način, bez ikakvih umjetnih dodataka, ima dosta vitamina, podiže imunološki sustav i štiti nas od virusa', rekao je dr. Ranković za Press.

Epidemiolog dr. Branislav Tiodorović dodaje da dnevno treba pojesti makar jedan češanj češnjaka, jesti dosta voća i piti puno tekućine.

'Treba piti rasol, kuhano vino, kuhanu rakiju, naravno bez pretjerivanja, što više limunade, čajeva i toplih napitaka. Također, treba jesti zimnicu, ali onu koju spremaju naše bake, bez umjetnih dodataka poput konzervansa. Zimnicu s konzervansom nikako ne treba davati djeci', upozorio je dr. Tiodorović.

U Srbiji je dosada registrirano 169 oboljelih od virusa H1N1

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti