Mitovi i zablude o srodnim dušama

Mitovi i zablude o srodnim dušama

Mitovi i zablude o srodnim dušama
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Psihologija

Ako smo srodne duše sve treba biti jednostavno

Odnosi nisu uvijek med i mlijeko. Zašto možemo toliko vremena potrošiti na poslu svaki dan, ali o svom odnosu ne razmišljamo ni upola toliko? Očekujemo da veza teče glatko, bez puno truda, bez propusta i bez ikakvih problema.

Svi odnosi s vremena na vrijeme zahtijevaju energiju, rad, predanost i odlučnost. Ako želite prekrasan odnos onda ćete se morati žrtvovati na drugim područjima. Možda ćete raditi manje, provesti više vremena sa svojim partnerom, raditi na boljoj komunikaciji, planirati više stvari zajedno i pristajati na kompromise.

Razmislite o vezi kao o prekrasnom vrtu. Prvo sadite sjeme. Radite na sebi i privučete partnera. Nakon što ste pronašli pravu ljubav počnete navodnjavati ovaj vrt i oprezno čistite korov koji niče. No, s vremenom što se događa? Opustite se u vezi, prestanete zalijevati i korov raste. Što mislite da će se dogoditi onda? Vrt će jednostavno umrijeti pod tim korovom. Umjesto toga, ako pažljivo njegujete svoj ljubavni vrt biti ćete nagrađeni odnosom koji cvate i raste tijekom vremena.

5 stvari koje se dogode kada upoznate svoju srodnu dušu

Srodne duše se ne svađaju

Ništa ne može biti dalje od istine. Odnos bez sukoba je odnos između dvije mrtve osobe. Imate različite osobnosti, čimbenike stresa, a i sve ostalo. Kako i ne bi ponekad došlo do sukoba? Parovi su sigurni da su srodne duše jer je početak njihove veze bio ispunjen radošću, mirom, strasti, a ne sukobima. Onda se jedan dan nešto dogodi i dođe do sukoba. To ne znači da su stvari osuđene na propast, to znači da ste normalni.

Sukob može biti zdrav, jer pogled na različitosti može vas potaknuti da razumijete jedno drugo. To čini da pogledamo unutar sebe, priznamo si i ispitamo svoje vrijednosti i uvjerenja, i naučimo cijeniti partnerova. Komunikacija će vam pomoći da bolje razumijete jedno drugo i da rastete, kao par.

Srodne duše su uvijek romantične

Stvarni život je rijetko kada kao iz romantičnih filmova ili romana. Iako je istina da u početku odnosa hormoni divljaju, a strast i romantika su sastavni dio odnosa, ova kemija se uskoro smanji​​ i dolazi do razočaranja.

Također, ne bismo trebali uspoređivati stvarnu životnu romansu s onim što smo vidjeli na filmu ili pročitali u časopisima ili knjigama. Svaka osoba izražava romansu na različite načine. Obratite pozornost na druge stvari koje činite. Romantika nisu samo cvijeće i svijeće. Romantika je popodne koje provedete u šetnji ili ležanje ispred televizora.

Kako prepoznati karmičku ljubav: Svaka duša traži svog “učitelja” ili “mučitelja”

Ideja romantike je jedna, a stvarnost potpuno druga stvar. Ako imate različite ideje što je za vas romantika, nađite se na pola puta i obratite pozornost. Možda partner za vas radi mnogo toga što smatra romantičnim, a vi na to ni ne obraćate pažnju.

Srodne duše trebaju isto razmišljati

Bez obzira koliko želimo vjerovati da smo jedno, ipak ne dijelimo isti mozak. A možda je tako i bolje!

Mnoge žene i muškarci vjeruju da, ako ste uistinu srodne duše onda ste "jedno" na svim razinama. Mislit ćete i osjećati isto, imati iste želje i željeti iste stvari. Istina je, da ste dvije različite duše u dva različita tijela s dva različita mozga. Radujte se činjenici da niste identični u svakom pogledu. To vam daje i mogućnost da istražujete nove stvari jer ćete biti u mogućnosti podijeliti s partnerom što volite i ne volite. To može pokrenuti nove teme za razgovore, iskušavanje novih stvari i općenito razmjenu iskustava.

Srodne duše uvijek govore što misle

Žene se često žale da ih muškarci ne razumije, a muškarci se često žale da one ni same ne znaju što hoće. Oni smatraju da ako su dvije osobe uistinu srodne duše onda se moraju savršeno razumjeti i biti iskrene u potpunosti.

Iako je dobro da biti iskren, partner ne mora znati baš svaku misao koja vam je prošla kroz glavu. Uvijek pažljivo postupajte s onime o čemu razmišljate. Ako smatrate da apsolutno morate reći nešto zapitajte se: "Je li to za dobro našeg odnosa? Radim li to s ljubavlju? "Ako ste jednostavno pod stresom ili frustrirani zbog nečeg drugog, nađite načina da se opustite i ispušete, umjesto da se fokusirate na sitnice i nabrajate ih partneru. Ako imate potrebu u ljutnji istresti partneru svaku sitnicu koja vas smeta, možda se želite zapitati od kuda dolaze bijes i srdžba, poradite na tim pitanjima.

Kod srodnih duša svi problemi će se riješiti sami od sebe

Istraživanja su pokazala da više od 80 posto problema u vezi nikada nije riješeno. Vi ste dvije različite osobe i nekada se doista teško dogovoriti. To je u redu! Sve dok to nisu problemi koji su štetni za vezu ili međusobnu sreću, najbolje je da se slažite da se ne slažete. To je puno bolje nego gubiti vrijeme i energiju pokušavajući promijeniti jedno drugo.

Prepoznajte razliku između srodne duše i životnog partnera!

Seks sa srodnom dušom je nevjerojatan

Neki ljudi vjeruju da, ako ste srodne duše, onda je seks apsolutno nevjerojatan. Kad imate posao, kuću, djecu i sve one silne obaveze, seks tako često ostaje na čekanju. Jedan od najboljih načina da se povezete s partnerom i oslobodite stresa je upravo seks. Stavite seks na vrhu vašeg popisa, a ne na dno.

S druge strane, postoje oni koji misle da ako nađete srodnu dušu da ćete uvijek biti raspoloženi za seks, a više orgazama će biti uobičajena pojava. Najbolja stvar je da nađete nekoga tko je seksualno kompatibilan s vama. Srodna duša samo produbljuje seksualnu vezu između dvoje ljudi. Seks ne mora uvijek biti kao iz filma. Može biti na brzinu, ujutro prije posla. Ili prije nego djeca dođu iz škole. Tko ima vremena satima voditi ljubav svaki dan!?

Ako bi se promijenio/la znam da bi bili srodne duše

To je ogromna zabluda, iako jako česta. Mislite da biste mogli imati sjajan odnos, ako se partner samo malo promijeni. Ova tvrdoglavost će samo onemogućiti poboljšanje odnosa.

Umjesto da se fokusirate na partnerove mane, razmislite što vi možete promijeniti. Kako možete biti najbolji? Ne samo u odnosu, nego i u životu. Ne možete očekivati ​​najbolje ako ne dajete najbolje od sebe. Zapitajte se tko želite biti, kakvi želite biti i kakvim želite da vas partner vidi. S vremenom ćete vjerojatno vidjeti da se i vaš partner počinje mijenjati. Ako ne, onda se morate zapitati jeste li stvarno srodne duše ili trebate pronaći nekoga tko bi vam bolje odgovarao.

Ove laži o vezi neprestano slušate!

Srodna duša će me voljeti bez obzira na sve

To nije samo pogrešan način razmišljanja, već je i tužan. To je isprika da budete nevjerni, neodgovorni ili hladni, a partner bi vas svejedno trebao voljeti. Ili, možete jednostavno prestati brinuti o sebi i još uvijek očekivati da ćete mu biti privlačni.

Srodne duše funkcioniraju uzajamnom razmjenom energija. Ono što dajemo, to i primamo. Ne možemo očekivati ​​da nas naša srodna duša voli bez obzira na sve. To je jednostavno sebično!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije