Stevija je najzdraviji zaslađivač?

Stevija je najzdraviji zaslađivač?

Stevija je najzdraviji zaslađivač?
  • Objavljeno: Nedjelja, 07.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zvuči predobro da bi bilo istinito - sve draži rafiniranog šećera, ali s 0 kalorija. Ekstrakt biljke stevije se pokazao najboljim i najzdravijim sladilom.

"Stevija može pomoći osobama koje vode borbu sa suvišnim kilogramima, kao i onima koji žele usvojiti zdravije životne navike," izjavila je dr. Margaret Ashwell.

Na područjima Južne Amerike stevija se već tisućljećima koristi kao prehrane, ponajviše zbog svojih ljekotivih svojstava kao što su snižavanje razina krvnog tlaka, ublažavanje žgaravice i smanjenje rizika od nastanka probavnih smetnji i dijabetesa tipa 2.

Znanstvenici su dokazali da stevija, osim što povoljnije djeluje na cjelokupono zravlje, ima i bolji okus. Naime čak je i do 300 puta slađa od rafiniranog šećera, a sadrži 0 kalorija, dok samo 1 žličica šećera sadrži oko 16 kalorija.

Prethodna istraživanja su pokazala da se zamjenom šećera stevijom, rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 smanjuje za 18%.

Također je dokazano da regulira razinu krvnog tlaka, ima antikancerogeno i protuupalno djelovanje, ublažava probavne smetnje i jača imunitet, prenosi DailyMail.

Zamjenom rafiniranog šećera stevijom ćete smanjiti rizik od nastanka raznih bolesti, lakše izgubiti suvišne kilograme i održavati vitkost.

Znanstvenici steviju preporučuju svim osobama, naročito onima koji često žude za slatkim. Konzumacijom stevije će zadovoljiti tu žudnju bez grižnje savjesti da škode vlastitom zdravlju.

Iako u svijetu nisu zabilježeni slučajevi alergije na steviju, to ne znači da ne trebate biti oprezni. Ako ste skloni alergijama na biljke, svakako se posavjetujte s liječnikom prije početka konzumacije stevije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti