Stres uzrokuje glavobolju?

Stres uzrokuje glavobolju?

Stres uzrokuje glavobolju?
  • Objavljeno: Petak, 21.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Njemačke otkriva da stres u velikoj mjeri može utjecati na učestalost i intenzitet glavobolja.

U istraživanju, koje je trajalo 2 godine, znanstvenici su proučavali razinu stresa, učestalost i intenzitet glavobolja kod više od 5000 odraslih osoba.

Sudionici su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama, načinu na koji se nose sa stresom, količini stresa s kojom se susreću, učestalošću i intenzitetu glavobolja.

Isprobajte napitak od đumbira i lavande koji pobjeđuje glavobolju!

Rezultati istraživanja su pokazali da što su sudionici bili pod većim stresom, to su češće imali problema s glavoboljama.

Znanstvenicima nije potpuno jasna povezanost između razine stresa i učestalosti i intenziteta glavobolja, prenosi Prevention.

"Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da su stres i glavobolja povezani", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Sara Schramm i dodala kako "svi već znamo da stres ima značajan utjecaj na cjelokupno zdravlje organizma, stoga je lako moguće da uzrokuje nastanak glavobolje."

Isprobajte 3 prirodna rješenja za glavobolju!

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti