Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

3 biljke u borbi protiv PMS – a

3 biljke u borbi protiv PMS – a

3 biljke u borbi protiv PMS – a
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.02.2014.
  • Broj pregleda: 511
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svima je već poznato da žensko tijelo iz mjeseca u mjesec prolazi kroz hormonalne promjene koje su najizraženije neposredno prije menstruacije. Tada dolazi do simptoma kao što su nagle promjene raspoloženja, depresija, žudnja za slatkim, nadutost, glavobolja i bolovi u mišićima.

Postoje prirodni načini da ublažite simptome PMS - a. Ipak, bilo bi najbolje da se prije redovitog uzimanja ovih biljaka posavjetujete s liječnikom, naročito ako patite od nekih medicinskih stanja ili uzimate neke lijekove.

Provjerite kako željezo i cink ublažavaju PMS

Menta

Menta je odlična za ublažavanje nadutosti, glavobolje i probavnih smetnji. Čaj od mente će ublažiti plinove i spriječiti nastanak zatvora, što može uzrokovati nadutost. Ulje od mente se koristi za masažu abdomena čime se umiruju kontrakcije mišića zdjelice i ublažavaju menstrualni grčevi.

Maslačak

Odličan je diuretik i pomoći će kod smanjenja nadutosti koja je čest simptom PMS - a. Čaj od maslačka će smanjiti nakupljanje vode u organizmu i potaknuti oslobađanje toksina. Listovi maslačka su odličan izvor kalija koji smanjuje napetost u mišićima i menstrualne grčeve.

Saznajte kako se riješiti PMS-a i preživjeti te dane u mjesecu!

Konopljika

Ovo je jedna od najučinkovitijih biljaka kada je u pitanju ublažavanje predmenstrualnog sindroma. Ublažava bolove u grudima i ublažava nagle hormonalne promjene. Također će regulirati menstrualno krvarenje i ublažiti menstrualne grčeve.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti