3 biljke u borbi protiv PMS – a

3 biljke u borbi protiv PMS – a

3 biljke u borbi protiv PMS – a
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svima je već poznato da žensko tijelo iz mjeseca u mjesec prolazi kroz hormonalne promjene koje su najizraženije neposredno prije menstruacije. Tada dolazi do simptoma kao što su nagle promjene raspoloženja, depresija, žudnja za slatkim, nadutost, glavobolja i bolovi u mišićima.

Postoje prirodni načini da ublažite simptome PMS - a. Ipak, bilo bi najbolje da se prije redovitog uzimanja ovih biljaka posavjetujete s liječnikom, naročito ako patite od nekih medicinskih stanja ili uzimate neke lijekove.

Provjerite kako željezo i cink ublažavaju PMS

Menta

Menta je odlična za ublažavanje nadutosti, glavobolje i probavnih smetnji. Čaj od mente će ublažiti plinove i spriječiti nastanak zatvora, što može uzrokovati nadutost. Ulje od mente se koristi za masažu abdomena čime se umiruju kontrakcije mišića zdjelice i ublažavaju menstrualni grčevi.

Maslačak

Odličan je diuretik i pomoći će kod smanjenja nadutosti koja je čest simptom PMS - a. Čaj od maslačka će smanjiti nakupljanje vode u organizmu i potaknuti oslobađanje toksina. Listovi maslačka su odličan izvor kalija koji smanjuje napetost u mišićima i menstrualne grčeve.

Saznajte kako se riješiti PMS-a i preživjeti te dane u mjesecu!

Konopljika

Ovo je jedna od najučinkovitijih biljaka kada je u pitanju ublažavanje predmenstrualnog sindroma. Ublažava bolove u grudima i ublažava nagle hormonalne promjene. Također će regulirati menstrualno krvarenje i ublažiti menstrualne grčeve.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti