Svađajte se s partnerom, ali pravedno!

Svađajte se s partnerom, ali pravedno!

Svađajte se s partnerom, ali pravedno!
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.02.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje je pokazalo da 44% bračnih parova vjeruje da su svađe i rasprave odlične kako bi komunikacija bila što bolja.

Međutim, važno je znati da postoji razlika između pravednog i nepravednog svađanja. Konstruktivni, odnosno pravedni sukob može čak vratiti strast u odnos, dok destruktivni, odnosno nepravedni sukob može udaljiti partnere.

Jedno istraživanje je pokazalo da svađa jednom tjedno pomaže očuvanju veze ili braka. Naime, rasprave pomažu da se riješe male nesuglasice prije nego li postanu veliki problem.

U svakom odnosu je komunikacija izrazito važna. Svađa je također dio komunikacije te, ukoliko nije destruktivna, pomaže kod održavanja odnosa zdravim.

"Puno je bolje posvađati se nego stvari gurati pod tepih i odugovlačiti s iznošenjem mišljenja", Suntimes prenosi izjavu savjetnika Bernia Slutskya.

Također dodaje kako "napadom nećete ništa riješiti, najbolje je raspravu započeti normalnim tonom, bez napada i vrijeđanja."

Savjetnici tvrde kako je najgore ne izražavati svoje mišljenje i osjećaje. Bilo da ste u pravu ili u krivu, važno je reći što mislite i osjećate. Ukoliko ste u zdravoj vezi punoj poštovanja, druga strana će vas shvatiti i pokušati vam objasniti ukoliko ste u krivu ili će vas poslušati ukoliko ste u pravu.

Što se tiče svađanja pred djecom, nemojte koristiti pogrdna imena, neprijateljske riječi i vikanje. Svađa bez pogrdnih imena, neprijateljskih riječi i vikanja, koja nakon 15 minuta završi, neće ostaviti nikakve posljedice na djecu. Važno je također nakon svake svađe razmijeniti nekoliko toplih fizičkih dodira kako bi djeca vidjela da je sve u redu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti