Televizor smanjuje broj spermija?

Televizor smanjuje broj spermija?

Televizor smanjuje broj spermija?
  • Objavljeno: Srijeda, 06.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarci imaju još jedan razlog zbog kojeg bi trebali smanjiti količinu vremena koju provode gledajući televizor, tvrde znanstvenici.

U istraživanju je sudjelovalo 189 zdravih muškaraca dobi od 18 do 22 godine. Rezultati su pokazali da oni koji televizor gledaju više od 20 sati tjedno imaju čak 44% manje spermija.

Znanstvenici su u obzir uzeli i druge faktore, tjelesna težina, prehrana i pušenje. Nakon pomnog promatranja, ustanovili su da je količina vremena provedenog gledajući televizor i dalje ključna.

Muškarci koji previše vremena provode gledajući televizor imaju u većoj mjeri sjedilački način života, koji utječe na broj spermija. U istraživanju su muškarci koji su redovito vježbali, i to najmanje 15 sati tjedno, imali najveću razinu spermija, više od muškaraca koji tjedno vježbaju 5 ili manje sati.

Pod tjelovježbom se podrazumijeva šetanje, vožnja bicikla, trčanje i slično. Stoga nije potrebna članska iskaznica u teretani kako biste poradili na broju spermija.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Sports Medicine, ističu kako su potrebna daljnja istraživanja kako bi se ustanovilo utječe li sjedilački način života i na plodnost.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti